"Те, що сьогодні Путін погрожує всьому світу і може анексувати Крим, є заслугою адміністрації Джорджа Буша - старшого", - Бєлковський

На думку політолога, команда 41-го президента США намагалася запобігти розпаду СРСР.

Джордж Буш-старший. Ілюстрація:irishtimes

Політика адміністрації 41-го президента США Джорджа Буша - старшого призвела до зміцнення статусу Росії на світовій арені після розпаду СРСР. Про це заявив російський політолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

Політолог не вважає, що США прагнули розвалу Радянського Cоюзу,.

"В кінці 80-х років республіканська адміністрація Буша - старшого намагалася врятувати СРСР. Ми пам'ятаємо візит Джорджа Буша до Києва, де американський президент вмовляв українських політиків: ні в якому разі не ставити питання про вихід зі складу Радянського Союзу і протистояти радикальному націоналізму", - нагадав Бєлковський.

На думку експерта, США планували послабити СРСР і "позбавити його статусу наддержави, але не знищити".

"США прекрасно розуміли, що розпад принесе багато нових проблем", - пояснив Бєлковський.

Політолог стверджує, що "саме завдяки Сполученим Штатам Росія отримала ексклюзив на ядерну зброю колишнього СРСР". Також РФ "успадкувала крісло постійного члена Ради Безпеки ООН, що теж було не очевидним".

"Тобто те, що сьогодні Путін погрожує всьому світу і може анексувати Крим, - це, за великим рахунком, заслуга адміністрації Джорджа Буша - старшого", - заявив Бєлковський.

"Антиамериканські ескапади" нинішнього Кремля політолог називає "проявом крайньої невдячності". Бєлковський вважає, що зараз влада США також не бажає розпаду Російської Федерації.

"США зацікавлені, щоб РФ не заважала їм правити світом і не влаштовувала кривавих ексцесів, типу кримського і донецького", - додав він.

Як відомо, Джордж Буш - старший займав пост президента США в 1989-1993 роках. Він є найстарішим з нині живих американських президентів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...