"Теорія високопосадовця з РФ про причетність авіації НАТО до погіршення екологічної ситуації на Донбасі не викликала заперечень серед місцевих посіпак", - Снєгирьов

Ватажок так званої «ЛНР» Плотницький, який брав участь у роботі «круглого столу», закликав присутніх створити спільну доповідь про екологічну ситуацію в Донбасі і направити її, не більше не менше..лідерам світової спільноти.
Плотницький впевнений, що "викрив" авіацію НАТО? Ілюстрація: Преса України.

"Нещодавано в окупованому Луганську російськими кураторами та їх місцевими посіпаками був організований «круглий стіл» з претензійною назвою «Екоцид на Україні - смертельна загроза для світової спільноти», - пише луганський активіст Дмитро Снєгирьов на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"За повідомленнями місцевих джерел ГІ «Права Справа», в роботі «круглого столу» взяли участь представники влади самопроголошеної «республіки», місцеві «науковці», а також члени Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Андрій Соболєв і Володимир Круглий.

Ватажок так званої «ЛНР» Плотницький, який брав участь у роботі «круглого столу», закликав присутніх створити спільну доповідь про екологічну ситуацію в Донбасі і направити її, не більше не менше..лідерам світової спільноти.

За вже сталою у бойовиків «ЛНР» традицією, у ролі стурбованих долею Донбасу лідерів світової спільноти будуть представлені наступні персонажі: ватажок «братньої ДНР» Захарченко, італійський «еколог-антифашист» зі свастикою на грудях і пару-трійку корисних ідіотів, себто, «президентів» невизнаних «республік».

Плотницького під час виступу понесло. «Первинно - ми повинні починати бити в наш політичний екологічний набат. Тому що це загроза навіть вже не нашому поколінню, це загроза нашим дітям, а цього ми пробачити і зрозуміти не можемо і не будемо», - заявив він.

Першою у екологічний набат вдарила завідувач кафедри садово-паркового господарства та екології Луганського національного університету імені Шевченка, кандидат біологічних наук Ірина Жолудєва.

На її думку, економічна блокада Донбасу, яку запровадив український уряд, веде... до збільшення викидів в атмосферу вуглекислого газу. Особливо небезпечна в цьому плані теплоелектростанція, що розташована на контрольованій ЗСУ території в місті Щастя.

Доповідачка вважає, що, в результаті введеної економічної блокади офіційний Київ відмовився від вугілля, яке видобувалося на окупованих територіях і було перевіреної якості, і наразі у виробничому циклі на Луганській ТЕС використовує вугілля невідомо якої якості.

«Використання таких видів палива в якості основних джерел прогнозовано може привести до того, що викиди вуглекислого газу зростуть», - підкреслила Жолудєва. Коли я читав цю ахінею, у мене було одне, але велике бажання - подивитися на реакцію російських гостей. Але, судячи з усього, я дарма турбувався про їх психічний стан.

Росіяни, як не дивно, виявилися людьми загартованими, бо маючи досвід розбудови «молодих , але гордих республік» і не таке чули від представників «нової еліти республік» з чотирма освітами, здобутими у тюремних коридорах.

Член Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Володимир Круглий у своєму виступі відразу вирішив поставити всі крапки над «І», заявивши, що «це не тільки локальна проблема, ця проблема, безумовно, світу». На підтримку теорії луганчанки Жолудєвої про збільшення викідів вуглекислого газу в атмосферу внаслідок економічної блокади окупованих територій, російський гість навів приклад... бомбардувань Сербії авіацією НАТО в 1999 році.

Примітно, що теорія високопосадовця з РФ про причетність авіації НАТО до погіршення екологічної ситуації на Донбасі не викликала особливих заперечень і запитань серед місцевих посіпак з числа «науковців», і наближених до тіла ватажка бойовиків. Холопське, суто російське «барин умный, не нам, лапотным, чета», не дозволило суперечити генеральній лінії.

Залишимо росіянам їх теорію щодо взаємозв'язку між авіацією НАТО і екологічною ситуацією на Сході України і повернемося до теорії про шкідливий вплив вугілля невідомої якості на викиди вуглекислого газу. Виявляється, що вугілля невідомої якості, на якому наразі працює Щастинська ТЕС і яке ,на думку бойовиків, сприяє погіршенню екологічної ситуації в регіоні, постачається з території РФ. Поставки антрацитового вугілля на Луганську теплоелектростанцію м. Щастя здійснюються з шахт компанії ДТЕК в Росії.

«Є фактичні поставки на нашу Луганську ТЕС з наших ростовських шахт. У Ростовській області у нас дві шахти - Обухівська і Дальня. Ми їх повністю контролюємо і керуємо. На жаль, на Луганську станцію окрім як з Росії доставити вугілля залізничним транспортом сьогодні неможливо», - сказав гендиректор ДТЕК Максим Тимченко.

На цьому, власне, можна ставити крапку, якби не заява ватажка «ЛНР» Плотницького про те, що він бере на себе зобов'язання передати цю доповідь Мінській групі і членам Європарламенту, «щоб вони розуміли, що відбувається насправді тут». У нас насправді тут світова проблема. Проблема в тому, щоб захистити той самий світ від озброєних до зубів мавп з їх дурнуватими теоріями про вплив російського вугілля і авіації країн НАТО на екологічну ситуацію на Сході України".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...