Тепер Росією будуть керувати не з Кремля, а з Луб'янки, - Портніков

Путіну нема чого боятися народу. Але він боїться еліти. Як і кожен диктатор, він розуміє, як насправді можуть ставитися до нього підлеглі, як можуть його ненавидіти.

Путін злякався. Фото: minval.az.

"Своїми призначеннями Путін знову доводить, кому він довіряє. Тепер Росією будуть керувати не з Кремля, а з Луб'янки. Для українського читача головним у тій серії перестановок, яку сьогодні провів в Росії її правитель Володимир Путін, звичайно ж, стала ліквідація Кримського Федерального округу і відставка багаторічного посла Росії в Україні Михайла Зурабова", - написав оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv, передають Патріоти України.

Але насправді перестановки набагато осяжні і системні. Політолог Станіслав Бєлковський вже назвав нових призначенців російського президента "особистими охоронцями Путіна". І в цій місткій характеристиці є точне розуміння нинішнього політичного моменту.

Економічна ситуація в Росії погіршується із кожним днем. Ніякого реального просвіту щодо поліпшення відносин із Заходом не передбачається. Все гірше і гірше живуть самі росіяни - нехай навіть більшість з них продовжує раболепно підтримувати оскаженілого правителя.

Але Путін знає - його майбутнє залежить зовсім не від цієї аморфної маси. Ніхто з її представників і пальцем не поворухне, якщо його винесуть з Кремля. Будуть як і раніше дивитися в телевізор і вірити новому президенту, який стане викривати "культ особистості Путіна" і зв'язкі колишнього правителя із кримінальним світом.

Путіну нема чого боятися народу. Але він боїться еліти. Як і кожен диктатор, він розуміє, як насправді можуть ставитися до нього підлеглі, як можуть його ненавидіти. І намагається оточити себе новою опричниною - а складатися вона може тільки з кадрових співробітників ФСБ. Нікому більше Путін не вірить. Його нові призначення - доказ того, що у відомчих конфліктах він буде саме на боці ФСБ, а не будь-якого іншого силового відомства.

Насправді Путін призначив "особистих охоронців" на тлі серйозного конфлікту ФСБ і Слідчого комітету. Цей конфлікт серйозно зачепив інтереси близького соратника Путіна, одного з авторитетів злочинного світу і за сумісництвом голови Слідчого комітету Олександра Бастрикіна.

У в'язниці - представники найближчого оточення одіозного авторитета. Але Бастрикіну не варто розраховувати на заступництво приятеля. Своїми призначеннями Путін знову доводить, кому він довіряє. Тепер Росією - як про те мріяв менш удачливий попередник Путіна, зловісний Лаврентій Берія - будуть керувати не з Кремля, а з Луб'янки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...