Терміново: НБУ застерігає про загрозу від кібершахраїв

Працівники Національного банку не телефонують користувачам платіжних карток та не розпитують реквізити платіжних карток або паролі до інтернет-банкінгу.

Про це йдеться у повідомленні регулятора на сторінці у Facebook. "Ані служба безпеки НБУ, ані керівництво НБУ не мають потреби та повноважень запитувати українців про дані їх платіжних карток та рахунків",- йдеться у повідомленні.

Національний банк вкотре застерігає громадян від розголошення інформації про свої персональні дані та реквізити платіжних карток.

Нагадаємо, кількість веб-ресурсів, які виманюють реквізити банківських карт користувачів під приводом надання неіснуючих послуг (фішинг), в 2016 році зросла до 174 од., що більш ніж в 4,5 разу перевищує показник, зафіксований в 2015 році.

Згідно з даними ЕМА, велика частина фішингових сайтів імітує нібито нові платіжні сервіси, більшість яких надає неіснуючі послуги поповнення мобільного телефону. Друга частина подібних сайтів маскується під відомі платіжні сервіси (в основному, під Portmone), а також під банки і "Укрпошту".

"У 2016 році 90 з 174 фішингових сайтів пропонували "поповнити" мобільний. Ще 54 шахрайських веб-ресурси нібито здійснювали грошові перекази з картки на картку. А 28 злочинних веб-ресурсів пропонували обидві послуги", - відзначають в ЕМА.

В асоціації стверджують, що метою всіх фішингових веб-ресурсів є примусити користувача залишити їм реквізити своєї картки. Зокрема, шахраям потрібні дані про номер картки, термін її дії, тризначний код безпеки зі зворотного боку картки (код CVV2/CVС2), а також код з банківських смс.

Джерело: Економіічна правда

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...