Патріоти України з посиланням на Нескучные новости розповідають, що в Тернопільській області кондитери спекли 100-метровий торт-вишиванку, який встановив абсолютний гастрономічний рекорд України. Про це повідомила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова на своїй сторінці в Facebook.
Над тортом працювали десять кондитерів. Коржі пекли впродовж чотирьох днів. Кухарі запевнили, що використовували виключно натуральні інгредієнти. "1500 яєць, 100 кілограм сметани, 100 кілограм цукру, 200 кілограм борошна, 7 кілограм какао. А також повидло", – розповіла головний кондитер-технолог Марія Шмигельська."Тернопіль знову підтверджує титул
гастрономічної столиці України. Торт-вишиванку завдовжки 102,9 метри визнано
рекордом України. Цим шедевром пригощали людей Гільдія Рестораторів
Тернопільщини та Кондитерський Дім Блажевських", - написала керівник Національного реєстру рекордів України.
Рекордний торт місцеві жителі з’їли за годину.
Попередній рекорд встановили у Львові на Всесвітній день вишиванки. Кондитери спекли торт довжиною 16 метрів з українським їстівним орнаментом. Кухарі використовували 15 кг борошна, більше тисячі яєць і 55 кг цукру. Бісквітні коржі зробили з масляним кремом і курагою. Остаточна довжина торта становить 16 метрів 15 сантиметрів, ширина - 53 сантиметри.
Журналіст та блогер «Апостол» Дмитро Карпенко після початку повномасштабного вторгнення взяв інтерв’ю у більш як півтора тисяч полонених росіян. На каналі «Ісландія» Карпенко поділився, яка історія, розказана окупантом, змусила волосся на його голові р...
У липні росіяни окупували 564 кв. км території України, вийшовши фактично на ті самі цифри, що і в червні. Про це повідомляє DeepState у суботу, 2 серпня, передають Патріоти України. Аналітики провели кореляцію між штурмовими діями та відношенням окупо...