Терористи нервують в очікуванні наступу української армії

Частину техніки з позицій терористів знято на репетиції парадів. Тому на масштабні провокації вони не відважуються.

Блогер Мирослав Гай. Фото: uapress.info

"На наступні травневі свята в зоні АТО можливі провокації з боку терористів. Але вони будуть локальними. Широких наступів не буде. Принаймні, на зараз не сформовані ударні групи, які могли б нанести нам серйозні проблеми. Якщо такі дії будуть помічені – про це буде повідомлено. У нас є стабільно-проблемні місця. Це промзона в Авдіївці, Маріупольський напрямок, Широкіно, Горлівський напрямок. Більш-менш тихо в напрямку Попасної і Дебальцево", - написав блогер Мирослав Гай в "Фейсбуці", повідомляють Патріоти України.

"Також ширяться чутки, що на фабриках на окупованих територіях Донбасу шиють одяг українських військових для використання у провокаціях. Інформація офіційно не підтверджена, але особисто я чув про неї із кількох джерел. Правда, називають завищену кількість такої форми, під 6 тисяч, а насправді її значно менше.

Варто відмітити, що перемир’я на великодні свята більш-менш зберігалося. У нас є поранені, але переважно через розтяжки. На сам Великдень перемир’я зберігалось десь 12 годин. Потім були провокації із легкого озброєння по Горлівському напрямку. Також була використана крупнокаліберна зброя (120-ті міномети), заборонена Мінськими домовленостями, по напрямку Пісків і Маріуполя. Терористам самим було не дуже вигідно проводити широкі провокації, бо їх позиції теж частково були відкриті через зняття звідти частини техніки. Ганяють її на репетиції парадів.

Серед терористів ходять чутки, що українці планують наступати, і вони цього теж бояться. Розумієте, яка ситуація? Через те, що широкі бойові дії не ведуться у такому великому обсязі як минулого року, починається деморалізація, певне розслаблення, пияцтво, внутрішні конфлікти. Люди сидять на блокпостах і в окопах місяцями, боїв нема, відповідно між собою починаються чвари.

Тому терористи для того, щоб якось мобілізувати своїх алкоголіків і бійців, постійно поширюють чутки щодо можливого наступу то з їх боку, то з нашого. Все для того, аби тих вояків тримати у моральному тонусі. Тим більше, що останнім часом серед лав терористів, були випадки широкого дезертирства по 50 людей. Тому й виникає інформація про наступ, щоб зберігати дисципліну".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...