Територія "совка": Крим перетворюється на копію Радянського Союзу - Портніков

Каральну психіатрію, яка була одним з методів розплати з інакодумцями в СРСР, тепер стали активно відроджувати на анексованому півострові, розповів журналіст.

Ілюстрація:krymr.org

Мустафа Джемілєв повідомив про переведення заступника глави Меджлісу Ільмі Умерова до психіатричного диспансеру і це - аж ніяк не нова методика кремлівської влади. Про це пише журналіст Віталій Портніков на сайті Еспресо.TV, передають Патріоти України, продовжуючи:

Той же Джемілєв не може не пам'ятати, як багато дисидентів радянських часів були на примусовому лікуванні в психіатричних лікарнях тільки тому, що не погоджувалися з авантюрною і людиноненависницькою політикою комуністичного режиму. Психіатрія - каральна психіатрія - була одним з методів розплати з інакодумцями.

Чесний психіатр ризикував відправитися за пацієнтом: так, наприклад, був репресований легендарний український правозахисник Семен Глузман. Був навіть вигаданий антинауковий діагноз "уповільнена шизофренія" - користуючись ним, можна було утримувати в лікарнях абсолютно здорових людей. І за допомогою медикаментів калічити їх.

Те, що відновлення цієї методики починається саме з Криму мене не дивує. Захоплений півострів перетворюється - з точки зору репресій - в копію Радянського Союзу. На території самої Росії - за винятком Чечні, зрозуміло - суди і силовики ще змушені дотримуватися видимості законності, рахуватися із запитами адвокатів, реагувати на увагу медіа.

У Криму нічого подібного немає. Судову систему після російської анексії практично знищено. Силовикам дозволено все. Росія діє в Криму саме як на окупованій території.

Але, з іншого боку, те, що Умерова можуть спробувати оголосити божевільним - це ще і визнання кримською владою і російським режимом в цілому свого безсилля. Один з лідерів кримськотатарського народу не здійснив ніяких злочинів. Злочини якраз здійснюють ті, хто брав участь в окупації і анексії Криму, хто служить бандитському режиму Аксьонова та бере участь в знущанні над правом.

Психічна хвороба - це віра в те, що твої злочини залишаться безкарними. Що Росія прийшла на чужі землі назавжди. Що режим Путіна вічний. І що можна робити все, що завгодно, заради збагачення.

Той, хто так думає, дійсно позбувся залишків розуму і його потрібно лікувати. А ось Ільмі Умеров - абсолютно здорова людина. Здорова серед божевільних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відкритий бунт у стилі "Пригожин 2,0", чи по-тихому табакерка у скроню: Чим віддячать Путіну Патрушев та Шойгу за останні кадрові перестановки на кремлівському олімпі

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:00

-. Поки країна-агресор Росія намагається наступати у Харківській області та на Донбасі, владна верхівка її розсипається, як картковий будиночок. І якщо вже продовжувати ігрові аналогії - непохитні, здавалося б, персонажі кремлівської влади нині падають...

Про Харківський операційний напрямок... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 17 травень 2024, 1:03

Там, судячи зі всього, наступає досить цікава фаза "большого российского наступления на Харьков". . 1. На Вовчанському напрямку ситуація залишається достатньо складною. Будь-які твердження про, нібито, її "повну стабілізацію" явно передчасні... . На...