The Washington Post: Трамп вибрав кандидата на посаду міністра оборони США генерала морпіха Джеймса Маттіса.

Останній надзвичайно популярний серед військових США. Він відомий відданістю службі, турботою про підлеглих, гострим розумом, насотороженим ставленням до Ірану та жорсткою позицією щодо Росії.

Обраний президент США Дональд Трамп збирається призначити відставного генерала Корпусу морської піхоти Джеймса Меттіса міністром оборони США, повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела, обізнані про це рішення.

Відзначається, що Меттіс служив в Азії, а у відставку пішов чотири роки тому. Видання пише, що щоб генерал зміг зайняти цю посаду, Конгресу доведеться змінити законодавство, так як стати міністром оборони може тільки той, хто протягом останніх семи років не перебував на дійсній військовій службі.

Експерти та журналісти, включно із критиками Дональда Трампа, завалили Twitter компліментами після того, як видання The Washington Post повідомило, посилаючись на власні джерела, про рішення новообраного президента США призначити міністром оборони у своїй адміністрації генерала-морпіха Джеймса Маттіса.Реакцію на повідомлення про призначення Маттіса без перебільшення можна назвати святковою:

"Маттіс вбачає у Путіні "явну загрозу і США і багатьом найближчим союзникам Вашингтона", - твітує дослідник екстремізму Кейсі Мічел

".... за виключенням деяких моментів (ставлення Маттіса до Ірану - прим.ред) Маттіс це хороший вибір. Я завжди віддаю перевагу міністру оборони, який нюхав порох, ніж якомусь нікчемі, який хоче гратись у війну", - пише редактор видання Vanity Fair Курт Ейченвальд, який до та після виборів США нещадно критикував Дональда Трампа.

"Возвеличення Маттіса виправляє один із найбільш ганебних аспектів президентства Обами: те, як він ставився до генералів", - твітує редактор видання Commentary Джон Подгорець, який відомий послідовною критикою Дональда Трампа.

Маттіс з 2010-го по 2013-й очолював Центральне командування США, посідав провідні позиції у збройних силах США та очолював першу дивізію морської піхоти США в Іраку. Має репутацію інтелектуала, популярного лідера та рішучого, але уважного до підлеглих керівника.

"Дії Росії в Україні я вважаю можливо найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для усього регіону", - заявив Маттіс у травні 2015-го року у ході виступу у The Heritage Foundation.

"Генерал Маттіс це солідний вибір для міноборони. "Скажений пес" - це іронічне прізвисько. Він дуже зважений і мислить стратегічно", - твітує Ян Бреммер, поважний аналітик, який очолює дослідниць центр Eurasia Group.

"Маттіс - це найкращий, найбільш кваліфікований та ефективний призначенець Трампа. Із дуже значим відривом від інших", - твітує Дейвид Роткопф з видання The Foreign Policy.

"Генерал Маттіс - це улюблений морпіх самих морпіхів, справжній воїн-вчений. Наші вороги отримали попередження", - твітує консервативний безпековий оглядач Себастіан Горка.

"Кажуть, що Маттіс завжди "ріже правду-матку", так говорить із Трампом. Я радий, що Трамп не обирає підлабузників", - твітує радіо-ведучий Білл Мітчелл, який палко підтримує Дональда Трампа.

"Це може бути найкращим призначенням Трампа" - пише видання War is boring, яке спеціалізується на безпековій тематиці.

Маттіс з 2010-го по 2013-й очолював Центральне командування США, посідав провідні позиції у збройних силах США та очолював першу дивізію морської піхоти США в Іраку. Має репутацію інтелектуала, популярного лідера та рішучого, але уважного до підлеглих керівника.

"Дії Росії в Україні я вважаю можливо найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для усього регіону", - заявив Маттіс у травні 2015-го року у ході виступу у The Heritage Foundation.

Тоді ж генерал попереджав про небезпеку російського націоналізму, на який спирається режим Путіна.

"Путін можливо вивільнив сили, які він особисто не здатен контролювати. Думаю, що його наступники, якщо він помре перед 2020-м (я вважаю це малоймовірним), якщо щось піде не так - не зможе контролювати імпульси, які вивільнив Путін. Відійти від деяких заяв, які він зробив щодо Заходу буде дуже складно", - заявив Маттіс.

"Люди питають, а чи не сказився Путін, чи він втратив глузд? На мою ж думку проблема не лише у Путіні, а у Росії взагалі. Кажуть, що щойно піде Путін, стане краще. Думаю, це мрії", - заявляв Маттіс у ході виступу у The Heritage Foundation.

Вважається, що пост очільника Центрального командування США Маттіс був вимушений залишити через незгоду із адміністрацією Обами з приводу політики щодо Ірану. Військового нібито "вичавили" з посади за надмірну войовничість.




Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Величезна територія, до якої українці тепер дістають": У Скабеєвої та її "експертів" паніка після рішення США поставити Україні ATACMS (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Новина про довгоочікуване рішення США поставити Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS викликала справжню паніку у російської пропагандистки Ольги Скабеєвої та її міньйонів. Про це свідчить оприлюднений у соцмережах уривок однієї з її програм, перед...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...