Тікав з Росії з обмороженими руками і ногами: У Харківській області прикордонники затримали громадянина РФ

Громадянин РФ, який дістав обмороження під час утечі з Росії, попросив надати йому статус біженця.

Утікач із Росії обморозив руки і ноги / Фото: dpsu.gov.ua

Удень 20 січня прикордонний наряд Харківського загону отримав інформацію від місцевого жителя про підозрілого чоловіка, який ішов із Росії в Україну, і затримав громадянина РФ, який незаконно перетнув державний кордон. Про це повідомила Держприкордонслужба України (ДПСУ), передають Патріоти України.

"Затриманий одразу ж звернувся до прикордонного наряду з заявою про отримання статусу біженця на території України. Та перш ніж розглядати прохання горе-мандрівника охоронці кордону встановили, що той потребує невідкладної медичної допомоги, адже він мав ознаки обмороження кінцівок", – розповіли в прес-службі ДПСУ.

Громадянина РФ доправили у тепле приміщення і викликали медиків, які поставили йому діагноз "обмороження кінцівок рук і ніг".

Російського біженця у супроводі військовослужбовців прикордонної служби доправлено до районної лікарні. За фактом звернення на отримання статусу біженця прикордонники поінформували Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області. Наразі затриманий перебуває на стаціонарному лікуванні під охороною.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...