Тільки 25% суб'єктів РФ до 2017 року виявилися здатні забезпечувати себе самостійно, - Небоженко

При цьому "Донбас дуже важливий для Росії як місце для утилізації чисто російського елементу — росіян і російських націоналістів", зазначив політолог.

 Віктор Небоженко. Фото:Антикор

Схід України дуже важливий для Російської Федерації як "місце для утилізації чисто російського елементу — росіян і російських націоналістів". Про це політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко розповів під час чату в "Главреді", відповідаючи на запитання, чи потрібен РФ Донбас в її складі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Главред.

У той же час експерт підкреслив, що в Росії немає таких гуманістичних принципів — прогодувати ще один "рот". "Там тільки 25% суб'єктів федерації до 2017 року виявилися здатні забезпечувати себе самостійно. Інші годуються з федерального бюджету. Тому Росії байдуже — годувати ще двох так само, як і інших", — сказав він.

При цьому "Донбас дуже важливий для Росії як місце для утилізації чисто російського елементу — росіян і російських націоналістів". "До 2012 року російський націоналізм зростав швидкими темпами в Росії. Він захопив частину російської інтелігенції, чиновників і військових", — заявив співрозмовник.

"Все це було знищено і використано Кремлем в його авантюри проти України. Принцип простий — хочеш бути росіянином, йди воюй на Донбас. Місце російської — не в Росії, а за її межами", — вважає аналітик.

"Місце, де повинні бути росіяни, називається "Новоросією", а російські патріоти Росії хочуть "Новоросію" у своїй власній країні, а не за кордоном. Але Путін (президент РФ Володимир Путін — ред.) їх переграв і практично знищив", — зазначив соціолог. Нагадаємо, раніше Віктор Небоженко говорив, що стосовно України діють дві прямо протилежні стратагеми (хитромудрі плани — ред.) Кремля — бліцкриг і стратегічне виснаження України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті чи не найбільш загрозлива ситуація від початку повномасштабної війни, росіяни готуються до наступу - Жорін

середа, 8 травень 2024, 22:04

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "У 2022 році ми побачили несучасну росі...

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...