"Тільки сильний лідер може знизити курс національної валюти на 50% і подвоїти інфляцію за два роки", - Фрідман про заяву Трампа щодо "сильного могутнього Путіна"

Журналіст прокоментував любов Трампа до Путіна, та заявив, що майже всі слова американського політика - брехня

Фото: 24smi.org

Американський журналіст, тричі лауреат Пулітцерівської премії Томас Фрідман написав для "Нью-Йорк Таймс" статтю, у якій висловив свої думки щодо заяви Трампа про "сильного лідера - Путіна". Про це повідомляють Патріоти України.


"Коли справа доходить до обговорення дурної заяви Дональда Трампа про те, що Путін – сильний лідер, складно висловитися більш вдало, ніж колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров: «Володимир Путін такою ж мірою сильний лідер, який миш'як – міцний напій. Хвалити жорстокого диктатора-кадебіста, і тим більше говорити, що він краще демократично обраного президента США, незалежно від того, любите ви Обаму чи ненавидите, неприйнятно і небезпечно».

Аргумент Каспарова потрапляє в ціль того, що найбільше лякає у можливому президентстві Трампа: Дональд Трамп, як пише The Economist, являє собою «видатний зразок політики «після правди», за якої люди покладаються на припущення, «що здаються істинними, але насправді не мають під собою жодних підстав». Коли політика перетворюється на «професійну боротьбу», платить за це суспільство", - пише Томас.

"Трамп просто перескакує від звинувачень мексиканських іммігрантів у високому рівні злочинності до заяв про те, що президент Обама винайшов ІД, Китай придумав глобальне потепління, тисячі мусульман в Нью-Джерсі святкують 11 вересня, Обама насправді народився в Кенії, а аудит I. R. S. заважає Трампу показати дані щодо податків (може, виявилося б, що податків він не платив взагалі).

Кожне слово Трампа – брехня, але більшість членів його партії воліють мовчати про це. Уявляєте, якої шкоди може завдати Трамп, якщо буде поширювати свої ідеї з президентської трибуни?", - пише журналіст.

"Подумайте хоча б про дурну прикрість Трампа, що Обама не такий «сильний», як Путін. Будь він таким же, ось які задоволення чекали б Америку:

У дослідженні 2015 року, опублікованому The Moscow Times, зазначено, що «за останні 20 років середня тривалість життя в Росії зростає в кілька разів повільніше, ніж в інших країнах світу». Цей період майже збігається з тим, скільки Путін керує країною. У статті пояснено, що «за період 1990-2013 [очікувана тривалість життя] у Росії зросла лише на 1,8 року, в той час як середній світовий показник збільшився на 6,2 року. Росія випала з першої сотні країн з найвищою тривалістю життя і опинилася на 108-му місці, між Іраком і Північною Кореєю».

І чому у нас немає лідера, досить сильного, щоб уповільнити зростання тривалості життя цілого народу?

Розслідування, проведене Світовим антидопінговим агентством і опубліковане цього літа, показало, що путінська Росія чотири роки здійснювала спонсоровану державою схему допінгу в «більшості» літніх та зимових олімпійських видів спорту. Згідно репортажу ВВС 18 липня 2016 року, Міністерство спорту РФ «направляло, контролювало і займалося» підміною аналізів сечі спортсменів. В результаті десятки російських спортсменів були відсторонені від Олімпійських ігор в Ріо.

Я зрозумів: слабкий президент не наважиться підміняти результати аналізів спортсменів. Сильний президент накачує допінгом і літню і зимову олімпійські команди.

З того часу, як Путін здійснив вторгнення в Україну, щоб зміцнити свою невелику вже популярність в країні, а потім отримав удар у вигляді західних економічних санкцій, обмінний курс стрибнув від близько 36 рублів за долар до 65 рублів за долар. Економічне зростання в Росії скоротилося на 3,7% в 2015 році, і МВФ прогнозує, що в 2016 році воно впаде ще на 1%. Інфляція в Росії у 2015 році зросла в два рази: до 15,4% у порівнянні з 7,8% у 2014 р. У звіті Світового банку зазначено, що «число росіян, що живуть за межею бідності, у 2016 році буде рости найшвидшими темпами за попередні 17 років».

Тільки сильний лідер може знизити курс національної валюти на 50%, подвоїти інфляцію і збільшити рівень бідності всього за два роки. Слабкий лідер так не зміг би.

Путін – це лідер, який завжди шукає поваги не там, де треба – інвестує у війни, а не у свій народ, садить в тюрми і, ймовірно, вбиває опонентів. Він настільки не впевнений в собі, що закрив незалежну соціологічну компанію після того, як та повідомила, що багато росіян не візьмуть участі у виборах, оскільки вірять, що вони підтасовані.

Ось цією людиною Дональд Трамп захоплюється більше, ніж нашим президентом", - пише експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...