ТОП-10 найцікавіших фільмів і серіалів 2018 року, які не варто пропускати (відео)

Блогер-оглядач фільмів і серіалів пропонує переглянути найцікавіші фільми року, який минає

"Я пишу пости про фільми і серіали, які не варто пропускати в році, що минає, з тією ж регулярністю, з якою Женя Лукашин ходить у баню :) Цього року теж не порушуватиму традицію", пише у своєму блозі оглядач Олексій Бондарєв. Патріоти України пропонують добірку найцікавіших на думку блогера фільмів і серіалів, які варто переглянути. Продовжимо словами автора.

Також цілком традиційно дозволю собі висловити суто особисту точку зору щодо найкращих фільмів і серіалів 2018 року.

Тому обурення щодо відсутності у списку марвелівських коміксів, феміністичних мелодрам, відпадних мультиків тощо, прошу залишити при собі :)

Тільки серйозні і проникливі речі, тільки хардкор, товариші, тільки хардкор.

Поїхали.

Тебе тут ніколи не було

Мені дуже сподобався цей незвичайний фільм, а точніше - брутальна поема про ветерана війни, який виконує брудну роботу за гроші, і вплутується в сумну історію з порятунком дочки сенатора від дитячої проституції.

Хоакін Фенікс створює потужний образ, який буквально змушує порівнювати його з Робертом Де Ніро або Елом Пачіно у кращі їхні роки.

Терор

Екранізація знаменитого роману Дена Сіммонса про долю експедиції сера Джона Франкліна (цю книгу я вважаю однією з найкращих, що я читав у своєму житті). У 1845 році Франклін на двох суднах вирушив на пошуки Північно-Західного проходу з Атлантичного океану в Тихий.

Кораблі зникли, а доля команди залишається невідомою. Сіммонс у своєму романі висуває містичну гіпотезу, і серіал блискуче втілює цю задумку на екрані.

Менді

Ось уже років десять як згадувати в пристойному суспільстві назви фільмів з Ніколасом Кейджем - все одно, що зізнаватися в коханні до Винника або Іво Бобула.

Але в 2018 році ворота пекла нарешті зачинилися і Кейдж знявся в дійсно хорошому фільмі. Менді - це брутальна історія про пару закоханих, які спробували побудувати ідилічне щастя в окремому будиночку в лісі. Але казка руйнується, коли в їхній світ вторгається група ідолопоклонників (чи я навіть не знаю, як їх назвати, краще самі подивіться фільм і вирішіть).

Цей неймовірно жорстокий і водночас неймовіно гарний фільм поставив Панос Косматос, син знаменитого Джорджа Пана Косматоса, який зняв у 1970-1980-х Убивство в Римі, Перевал Кассандри, Рембо 2, Кобру і Левіафана.

І ось ще що. Жбурляйте в мене чим завгодно, але Ніколас Кейдж у цьому фільмі просто прекрасний.

Охоронець

Потужний британський серіал, який я тільки почав дивитися, але відірватися, схоже, вже не вийде. Лондонський поліцейський запобігає теракту і як нагороду отримує посаду особистого охоронця міністра внутрішніх справ - жінки з досить специфічними поглядами. Незабаром герой опиняється перед складним вибором між своїми переконаннями і почуттям обов'язку.

У головній ролі Річард Медден, за яким досі упадають фанатки Гри престолів, у якому він грав Роба Старка.

Тихе місце

Фантастичний фільм жахів Джона Красінскі, в якому він зіграв разом зі своєю дружиною Емілі Блант. Це майстерно розказана камерна історія про сім'ю, яка намагається вижити в світі, де з людством практично покінчили загадкові створіння, які сліпі, але володіють ідеальним слухом.

Фільми жахів не часто бувають зі змістом, а Тихе місце - це радше сімейна драма і філософська притча про те, на що можуть піти люблячі батьки, щоб захистити своїх дітей.

Летючі крізь ніч

Довгоочікувана екранізація роману Джорджа Мартіна (того самого, який ніяк не може дописати Пісню льоду і полум'я). Цього разу Мартін досліджує не фентезійне середньовіччя, а містичний космос. Земляни летять на зустріч з інопланетним кораблем у надії отримати технології, які врятують вмираючу планету. Але справа обертається зовсім не так, як заплановано.

Хтось влучно охрестив цей серіал "Екзорцистом у космосі". Точніше не скажеш.

Патрік Мелроуз

Значний серіал про долю хлопчика з багатої сім'ї, який все життя розбирається з проблемами, яких нажив у дитинстві. Дія розгортається протягом десятиліть і поступово заводить глядача так глибоко у внутрішній світ головного героя, що часом після закінчення чергової серії складно пригадати, хто ти і де ти.

Бенедикт Камбербатч бере нову акторську висоту, серіал варто подивитися хоча б заради його дивовижної гри.

Примарна нитка

Новий шедевр Пола Томаса Андерсона (Ночі в стилі бугі, Магнолія, Нафта, Майстер) і чергова геніальна роль Деніела Дей-Льюїса, котрий рідко знімається.

Головний герой - видатний кутюр'є середини 1950-х, який раптово закохується в офіціантку. На шляху щастя стає його сестра і бізнес-партнер, яка вважає, що кохання завадить йому творити.

Анігіляція

Фантастичний фільм Алекса Гарланда, за сценаріями якого знято культові Пляж, 28 днів по тому, Пекло.

Це - своєрідний Сталкер наших днів. Герої вирушають у таємничу зону, де щось аномальне неземного походження коїть якісь нелюдські речі. Звучить це трохи безглуздо, але краще подивіться фільм самі. Це своєрідна артхаусна фантастика з Наталі Портман у головній ролі. Зачаровуюча історія з неймовірним фіналом.


Джерело: Новое время
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...