Трамп орієнтується на ізоляціоністів. Його рішення вивести з Сирії американські війська може бути небезпечним і для України, - військовий оглядач

У той же час таке рішення є популістським, і у Вашингтоні не всі його підтримують.

Дональд Трамп. Фото:rp-online.de

Прагнення президента США Дональда Трампа збільшити популярність у американських виборців-ізоляціоністів через виведення військ з Сирії може бути також небезпечним і для України. Про це Апострофу розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер, передають Патріоти України.

За його словами, Трамп, на відміну від своїх радників і Пентагону, вважає що йти з Сирії потрібно прямо зараз.

"Така ідея буде досить популярною серед тих, хто голосував за Трампа. Їм, загалом, на сирійців наплювати, незалежно від того, що вони на голові носять, або ще якихось особливостей. Це американський ізоляціонізм, достатньо потужний в Америці рух. З тим же успіхом ізоляціоністи можуть сказати, що й на Україну наплювати. І Трамп дивиться на ізоляціоністів, адже в листопаді будуть вибори в Конгрес", - застерігає Фельгенгауер.

Також експерт каже про те, що рішення вивести з Сирії американські війська є популістським, і в Вашингтоні не всі його підтримують.

"Не знаю, вийдуть США з Сирії чи не вийдуть, але це такий популізм, тому що серед представників політичного базису Трампа це сприймуть позитивно. Це буде популярно: ми там розгромили ІДІЛ, ура, перемогли, йдемо звідти на фіг. Цілком можливе таке ж ставлення до України з боку цих людей. У тому числі й Трампа, якого теж насилу вмовили продовжувати допомагати Україні. Хоча у Вашингтоні багато людей, в яких зовсім інші точки зору", - підкреслює він.

На думку військового оглядача, виведення військ США з Сирії негативно позначиться на ситуації в регіоні, особливо для сирійських курдів.

"І вже точно курдам буде несолодко, і деяким іншим теж. Зросте ймовірність прямого зіткнення між Ізраїлем та Іраном. Мабуть, Трамп погано розбирається в цій проблематиці чи не дуже хоче розбиратися. З його точки зору, я вважаю, домовленість із Путіним важливіша, ніж доля Сирії, тим більше сирійських курдів", - відзначає експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...