Треба готуватися до нової ескалації: Експерт пояснив, що означала заява Шойгу про Україну

Олег Жданов висловив тривогу у зв'язку з виступом російського міністра оборони в Раді Федерації 24 травня, де було заявлено про стратегічну важливість для РФ України, Сирії та Корейського півострова.

Сергій Шойгу. Фото:www.youtube.com

Москва готує на Донбасі ескалацію напруженості, яка виллється в окопну війну і безперервну артилерійську дуель між українською армією і російськими окупантами. Це випливає із заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу, який назвав Україну "стратегічно важливим регіоном" для Російської Федерації. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Відповідаючи на питання, які одиниці російської зброї нового типу можуть з'явитися в зоні АТО, він сказав: "Уже нічого новішого і потужного ми не побачимо. Ми вже бачили все, включаючи тактичні вогневі системи "Буратіно". Це термобаричні боєприпаси, які в народі називають вакуумними снарядами", - сказав експерт.

За його словами, застосування російської авіації зведено до нуля.

"Єдине, що тут насторожує, так це заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу про те, що російська армія буде всебічно підтримувати бойовиків на Донбасі. Він сказав це напередодні саміту НАТО", - зазначив Жданов.

Він висловив тривогу у зв'язку з виступом російського міністра в Раді Федерації 24 травня, де було заявлено про стратегічну важливість для РФ України, Сирії та Корейського півострова.

"Це говорить про те, що триватимуть поставки озброєння в комплекті з екіпажами. Нам треба бути готовими до того, що конфронтація в плані окопної війни або артилерійської дуелі буде продовжуватися", - додав Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...