Три роки після Революції Гідності триває боротьба з системою, - волонтер

Майдан став точкою відліку і для відновлення української армії, вважає Наталія Сербин.

Революція Гідності. Фото: DreamKyiv

На жаль, тривала війна, сумнівні і повільні реформи спричинили зневіру й розчарування в суспільстві. У кожну річницю Революції ми вшановуємо пам'ять загиблих, але відчуття, що мрія, за яку вони віддали життя, не наближається. Так пише активістка Наталія Сербин, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Курс", продовжуючи:

"У постмайданівців багато невдоволення. Не дивно, амбіції, загострене відчуття справедливості, радикалізм і високі очікування - це ж такі люди вийшли першими на Майдан. Всі більш лояльні й дипломатичні та ті, що виходять, бо "власть міняється", приєдналися пізніше.

Майданівці не хочуть чути про те, що все так і мало статися, бо так "пише історія", бо так закінчуються всі революції. Ні, тільки не Революція Гідності! Це ж інша революція, це наша революція, яка змінила нас і дала шанс змінювати нам свою державу. Та все ж таки, щоб не бути невдоволеним революціонером і не тегати "зраду", варто, мабуть, зазирнути в минуле, згадати перші революційні дні і пригадати, чому розпочалася революція, чому вийшли студенти, а за ними - всі, хто не був байдужим.

Ми вийшли за європейські цінності, за вільні погляди і життя без "совка". Тоді для нас втіленням цих цінностей була Угода з Європейським Союзом про асоціацію. І тепер Угода між Україною та Європейським Союзом підписана, ми вже на шляху її імплементації, цю ціль досягнуто. На сьогодні уже йде мова про безвізовий режим, а ще три роки тому ми про це лише мріяли.

Ми вийшли проти системи Януковича. І Януковича немає, верхівку системи знесли, ключові його соратники і друзі прислуговують Росії. Отже, ми правильно ідентифікували ворога, у нас вчасно спрацював інстинкт самозбереження як нації.

Ми стали сильнішими, бо Майдан навчив нас діяти разом. Після Майдану сформувався великий пласт нових інститутів громадянського суспільства, які є сьогодні ключовими у просуванні реформ та втіленні змін. А головне - люди навчилися співчувати і допомагати один одному, робити зусилля, спільні зусилля, ми подолали байдужість, злізли з диванів, що згодом дало поштовх до масштабного волонтерського руху на підтримку фронту.

Майдан став точкою відліку і для відновлення української армії. Саме вихідці із Майдану сформували добровольчі батальйони. Ми маємо сьогодні нову армію, будуємо сильнішу і ведемо війну з Росією.

Після Майдану ми чітко визначили свої проблеми - корупція, клепотократія, а відповідно - потреба реформування всіх інституцій влади та створення нового політичного покоління, яке має прийти на зміну старим політикам.

Найбільше болить, що після Майдану так і не сталося справедливого покарання тих, хто причетний до розстрілів Небесної сотні. Та попри всі болі і сумніви Майдан нам дав цінних людей, незабутні спогади та відчуття піднесення і віри у власні сили. Єднаймося навколо ідей, спільної боротьби і будьмо романтиками. Боротьба триває".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...