"Це буде довгий процес. Росія занадто багато інвестувала в цю війну" - Генерал США оцінив шанси швидко завершити конфлікт на Донбасі

За словами генерала, Вашингтон зацікавлений у тому, щоб припинити насильство на Донбасі, "але не так, щоб зберегти за Росією її досягнення на цій території".

Бен Ходжес. Фото:Радіо Свобода

Закінчити війну на Донбасі у короткостроковій перспективі навряд чи вдасться. І президентські вибори на Росії навряд чи щось змінять. Таку думку в інтерв'ю Новому времени висловив американський генерал Бен Ходжес, який планував військові операції в Іраку та Афганістані, передають Патріоти України.

"Я думаю, що у підсумку рішення повинне бути не воєнним, а політичним, але при цьому дипломатичні зусилля зазвичай займають довгий час. Росія занадто багато інвестувала в цю війну, і тому не піде з території Донбасу швидко і легко. Вважаю, що це буде довгий процес", – заявив Бен Ходжес.

При цьому, за словами генерала, Вашингтон зацікавлений у тому, щоб припинити насильство на Донбасі, "але не так, щоб зберегти за Росією її досягнення на цій території".

Що стосується можливої миротворчої місії ООН у регіоні, Ходжес наголосив, що "ключ - у тому, щоб контингент був надійним, тому ми повинні підібрати країни, професійні, спроможні, сильні, які не можна відсунути вбік". Ходжес вважає, що мова може йти про країни, які не входять до НАТО, наприклад Швецію чи Фінляндію.

Генерал зазначив, що мандат місії повинен чітко описувати правила переходу до бойових дій, ієрархію командування і завдання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...