Це була гібридна капітуляція в гібридній війні, - Андрій Піонтковський про послання Путіна до Федеральних зборів

Риторика Путіна змінилася і він у своєму посланні "невиграшними" економічними питаннями намагався відвернути увагу суспільства від військових поразок.

Путін, як і щороку, знову  послав своє послання. Фото: РИА Новости.

Послання президента Росії Володимира Путіна до Федеральних зборів фактично стало частиною "гібридної капітуляції в гібридній війні". "Невиграшними" економічними питаннями він намагався відвернути увагу суспільства від військових поразок. Таку думку "Обозревателю" висловив російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський, повідомляють Патріоти України.

Аналізуючи виступ, політолог зауважив: "Я звернув увагу на те, що 99% послання було присвячено досить-таки невиграшним для Путіна економічних питань. На тлі наростаючої економічної і соціальної катастрофи він півтори години, як старенький дідусь Брежнєв, розповідав про якісь уявні економічні успіхи, маніпулюючи якимись цифрами".

На думку Піонтковського, дуже показовою була зміна риторики президента: "Три роки увагу російського обивателя відволікали від неприємної економічної прози всілякими героїчними військовими успіхами - в Україні, в Сирії, ще десь. Цього разу на цю тему взагалі нічого не було - тільки в кінці скоромовкою він сказав, що ми хочемо дружити з американцями і разом боротися з терористами. А де світова війна з США?". "Це дуже показово. По суті, мова Путіна була частиною гібридної капітуляції в гібридній війні", - переконаний експерт.

У цьому контексті він звернув увагу на парадокс: "Раніше війною відволікалася увага від економіки, а тепер ця жалюгідна економіка, що руйнується, повинна відволікати увагу від поразок у війні. Це один з перших кроків Путіна до підписання глобальної капітуляції".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін планує нове вторгнення, але дещо стане на заваді: Нове пророцтво оракула Анатолія про війну (відео)

середа, 8 травень 2024, 19:27

Оприлюднене нове пророцтво оракула Анатолія про подальші дії російських загарбників у війні з Україною. Згідно з ним, Росія планує повторне масштабне вторгнення у центрально-східні регіони - Харківську, Київську та Сумську області. Про це йдеться у від...

"Екіпаж заслуговує на високу державну нагороду": Як БМП М2 Bradley майстерно знищує танк росіян (відео)

середа, 8 травень 2024, 19:15

В мережі з'явилося відео, як українська БМП М2 Bradley знищує новітній російський танк Т-80БВМ з ближньої дистанції у нічному бою. Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Екіпаж БМП 47-ї механізованої бригади з...