"Це може мати лише символічне значення": Експерт зі США висловився щодо ефективності постачання зброї Україні

На думку Михайла Кофмана, час, коли зброя США могла вплинути на перебіг конфлікту на Донбасі, "давно минув", тому таке рішення "може мати лише символічне значення".
Українці можуть отримати американську зброю. Фото: ЕРА.

Імовірність постачання Україні американської зброї сьогодні вища, ніж два роки тому. Таку думку в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив американський військовий експерт, співробітник дослідницької корпорації CNA Михайло Кофман, передають Патріоти України.

"Президент Обама був категорично проти. У нинішньої адміністрації, адміністрації Трампа, є ухил, як мені здається, на користь постачання бойових озброєнь Україні, хоча думка президента, як і те, яким буде остаточне рішення, поки незрозумілі", – сказав він.

На думку Кофмана, час, коли зброя США могла вплинути на перебіг конфлікту на Донбасі, "давно минув", тому таке рішення "може мати лише символічне значення". "Поки немає загальної стратегії Сполучених Штатів, політики щодо конфлікту в Україні, плану підходу до російської агресії в Україні. Просто так підкидати озброєння в конфлікт – це нерозумно і, найімовірніше, неефективно, тому що незрозуміло, який вплив воно повинно мати. Тут питання не практичне, в ефективності озброєння, тут питання політики", – вважає експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...