"Це можливо лише з вашою допомогою. Інакше не вийде": Волонтери розказали, як можна наблизити перемогу бійців АТО на Донбасі

Волонтери проекту "Повернись живим" вважають, що використання Геоінформаційної системи ГІС "Арта" на передовій надасть українським військовим істотну перевагу у боротьбі проти ворога.

Компоненти системи ГІС "Арта". Фото: Facebook

Введення в роботу системи управління артилерійським вогнем Геоінформаційної системи ГІС "Арта" по всій лінії фронту в зоні АТО на Донбасі, може істотно наблизити перемогу української армії. Про це пише волонтер Ілона Демченко на сторінці проекту "Повернись живим" в Facebook, передають Патріоти України.

"Що зараз відбувається на" передку "? Звичайна війна. Війна за новими, гібридними правилам. Ворог вміє ховати міномети, танки і навіть БМки, швидко переміщуватися, точково атакувати. Що можна протиставити такій тактиці? Можливість оперативно отримувати, аналізувати і передавати інформацію тим, хто може краще відпрацювати за зафіксованою метою. Це саме те, для чого ГІС "Арта" була створена і те, що вона вміє найкраще", - пише Демченко.

За її словами, волонтери проекту "Повернись живим" завдяки допомозі українців вже проробили гарну роботу, "але поки "Артою" забезпечена лише тонка смужка на самому "передку".

"І в цій смужці все ще є дірки. Нам потрібні ще як мінімум три сервера і, щонайменше, десять станцій супутникового зв'язку. Крім них, нам також потрібні генератори, щоб забезпечити безперебійну роботу системи", -написала волонтер.

Вона також перерахувала весь список того, що потрібно для розширення роботи ГІС "Арта": сервери (3 шт.) - 150 тис; станції супутникового зв'язку (14 шт.) - 168 тис; генератори (10шт.) - 40 тис; трафік (щомісяця) - 50 тис.

"Це великі гроші, але це кращий спосіб їх використовувати. Кожна гривня, витрачена на ГІС "Арта", дає нам не ситуативну, а довгострокову перевагу. Завдяки цьому інструменту ми переможемо в цій війні. Але це можливо лише з вашою допомогою. Інакше не вийде", - резюмувала волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник проводить достатньо масштабне перегрупування військ між операційними напрямками... - Костянтин Машовець

середа, 1 травень 2024, 7:15

Про поточну ситуацію у зоні бойових дій, й більш детально зупинимся на Краматорському та Покровському напрямках... 1. Куп'янський напрямок... Як ми з вами, шановні читачі, й передбачали... противник поступово пробує нарощувати розмах та обсяг с...

Народні прикмети на 1 травня. Слухайте зозулю і ластівку та будьте щасливими

середа, 1 травень 2024, 7:05

Православна церква України 1 травня за новим стилем вшановує пам'ять пророка Єремія, митрополита Макарія Київського і благовірної Тамари, цариці Грузинської. За старим стилем сьогодні вшановують єпископа Кузьму Халкідонського. Наші предки це свято прис...