Це наче вивихнута нога "колективного Путіна": Російський публіцист розповів про парадоксальну ситуацію в РФ

Щоб зняти з РФ санкції, Москві слід лише дотримуватися міжнародного права - звільнити Донбас та Крим, але Кремль вперто не бажає цього зробити.

Путін і його оточення. Ілюстрація:Leopolis.News

У знятті санкцій з Росії зацікавлений весь світ, сама Росія і особисто президент РФ Володимир Путін, але парадокс полягає в тому, що, незважаючи на очевидний і простий шлях для їх зняття, Росія не поспішає "вправляти вивихнуту ногу" - повертатися в русло міжнародного права. Таку думку Обозревателю висловив російський публіцист, блогер, аналітик Володимир Голишев, інформують Патріоти України.

"Велика помилка російської сторони полягає в тому, що нібито весь світ бажає Росії зла і хоче зберегти санкції якомога довше. Думаю, весь світ хотів би зняти санкції з Росії. Європа не хотіла б зберігати санкції, і США не хотіли б зберігати - Росія важлива для них як торговий партнер, і вони несуть значні втрати від санкцій", - сказав блогер.

"Звичайно, зняти санкції хотіла б і Україна, тому що колись, в якісь давні часи, вона була ключовим торговим партнером Росії, і не тільки торговим. Порошенко не жартує - він говорить абсолютну правду", - сказав Голишев, коментуючи недавню заяву президента України.

Він також не сумнівається в тому, що і Росія зацікавлена в знятті санкцій, оскільки несе великі економічні втрати.

Таким чином, "залишається без відповіді тільки одне питання: хто ж в них зацікавлений? Хто ж ця людина, яка йде проти течії усього світу?" - запитав публіцист.

"Я глибоко переконаний, що його прізвище - не Путін. Путін страждає від санкцій більше за всіх. Це не персональний, а "колективний" Путін - Путін і тепла компанія його друзів по школі, по КДБ, по борцівських клубах, по організованих злочинних групах" , - припустив він.

"Виникає парадоксальна ситуація, в якій весь світ зацікавлений у знятті санкцій, найбільше в знятті санкцій зацікавлений Путін і його оточення, оскільки санкції в основному персональні, але вони продовжують бути накладеними. А щоб вони були зняті, потрібна маленька дрібниця - виконати умови, на яких вони були накладені, а саме: повернути ситуацію на сході України і в Криму в русло міжнародного права", - нагадав Голишев.

"Це як вивихнути нога - треба ж її вправити. Але ногу чомусь ніхто не вправляє. Вона дивиться в іншу сторону, не туди, куди потрібно. І зовсім незрозуміло, скільки це буде продовжуватися", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд... активні напрямки, Східна операційна зона - Костянтин Машовець

четвер, 9 травень 2024, 5:00

1. Куп'янський напрямок... Противник продовжує наступальні дії з метою виходу до бар'єрного рубежу по річці Оскіл на ділянці між Куп'янськом та Боровою. Зокрема: . - Передові підрозділи перегрупованого в район с.Синьківка 7-го окремого мотострілецьког...

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...