"Це наш головний мінус": Військовий експерт розповів про загрозу, перед якою Україна беззахисна (відео)

Український кордон і далі залишається відкритим, що дає можливість ворожим ДРГ та співробітникам спецслужб вільно заходити на нашу територію, наголосив Олег Жданов.

Ілюстрація:112 Україна

Незважаючи на військову агресію Росії державний кордон України як і раніше залишається відкритим. Це головний мінус, який робить можливим проникнення на територію країни диверсійно-розвідувальних груп і військових підрозділів противника. Про це в ефірі Обозреватель.LIVE заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Так, відповідаючи на питання про можливість застосування Кремлем приватних військових компаній на кшталт ПВК Вагнера для дестабілізації обстановки в прикордонних областях, він сказав: "Ми не займаємося питанням державного кордону, він у нас відкритий".

За словами експерта, держкордон потребує інженерних споруд щоб припинити безконтрольний перетин кордону як в пішому, так і в автомобільному порядку. "Це наш головний мінус. Ми не вводимо з сусідніми державами навіть міграційний режим", - підкреслив він.

Як приклад він навів РФ, де при в'їзді в країну від іноземців вимагають заповнювати міграційну карту, яка по суті є аналогом візи.

Жданов зазначив, що Держприкордонслужба тільки фіксує кількість тих, хто перетнули кордон з боку Росії і Білорусі."Але соціальний зріз, цілі і терміни перебування в країні - це повністю розмита інформація, яку не повідомить ніхто", - додав він.

Така ситуація, сказав експерт, створює великі труднощі для роботи українських спецслужб. "Вони повинні все це відслідковувати всередині країни. А як контролювати, якщо (всі, хто в'їхали в Україну) переміщуються безконтрольно?" - зазначив Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...