Це план російських спецслужб: Чубаров обурився візиту турків у Крим

Як зазначив Чубаров з посиланням на дані посольства Туреччини в Україні, до складу "турецької делегації" не входять представники офіційної влади Туреччини.

Рефат Чубаров. Фото:LB.ua

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров засудив візит на територію окупованого Криму делегації Туреччини. Чубаров вважає, що поїздка була "спланована і здійснена під контролем російських спецслужб". Про це він написав у своєму Facebook, інформують Патріоти України.

Політик нагадав, що 23 листопада ряд російських ЗМІ поширили інформацію про в'їзд до Криму "делегації турецьких парламентарів, політиків і бізнесменів на чолі з головою Асоціації євразійських урядів Хасаном Дженгізом".

Однак, як зазначив Чубаров з посиланням на дані посольства Туреччини в Україні, до складу "турецької делегації" не входять представники офіційної влади Туреччини.

"Відомо також і те, що громадяни Туреччини, які планували відвідати тимчасово окупований Росією Крим в обхід встановлених правил в'їзду-виїзду на територію України, завчасно були попереджені послом Туреччини в Москві про незаконність такої поїздки і її можливі наслідки", - підкреслив він.

За його словами, в Меджлісі "спланована і здійснена під контролем російських спецслужб поїздка на територію тимчасово окупованого Криму групи громадян Туреччини характеризується як чергова спроба Російської Федерації дезінформувати міжнародну громадськість і викликати недовіру між українським і турецьким народами".

Чубаров також закликав СБУ і Генпрокуратуру почати процедуру кримінального переслідування всіх іноземців, які в'їжджають на територію тимчасово окупованого Росією Криму без узгодження з українською стороною і в обхід встановлених законодавством правил.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...

"Досить сприймати цю ситуацію емоційно": Генерал спрогнозував, на скільки ЗСУ вистачить допомоги від США

неділя, 5 травень 2024, 18:40

Допомоги від Сполучених Штатів Америки вистачить лише для того, щоб стабілізувати ситуацію на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ опинилися на піку своїх можливостей. Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант ...