"Я не можу 5 років відвідати Крим. Вони вбивають, викрадають наших дітей": У Києві зірвали засідання українсько-російської комісії (фото)

Після виступу Рефата Чубарова українська сторона залишила залу засідання для проведення консультацій.

Народний депутат України від Блоку Петра Порошенка, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров зупинив роботу російсько-української комісії з організації рибальства в Азовському морі. Політик прийшов на засідання і зажадав його припинення, закликавши СБУ негайно видворити з України главу російської делегації, керівника Азовсько-Чорноморського теруправління Росриболовства Ігоря Рульова, передають Патріоти України.

"Я вас закликаю припинити цю діяльність. Тут сидить злочинець, який в'їхав на нашу територію, яку окупувала Росія. Ви розмовляєте зі злочинцем... Я не можу 5 років відвідати Крим. Вони вбивають, викрадають наших дітей. У нас понад 70 осіб сидять у російських в'язницях. Я вас закликаю негайно припинити це збіговисько", — заявив він у ході засідання рибкомісії.

Після виступу Чубарова українська сторона залишила залу засідання для проведення консультацій. Зі свого боку також відвідав засідання рибкомісії нардеп Сергій Висоцький, який повідомив, що зусиллями парламентарів "засідання комісії зірване".

"Заїхав на "рибну комісію". Тут є ще Рефат Чубаров. Це ганьба. Голова "російської делегації" представник рибгоспу Росії Рульов незаконно в'їхав на територію Криму до аеропорту Сімферополь. І це не заважає нашим представникам сидіти за одним столом з цією людиною. Зараз нашими зусиллями засідання комісії зірване. Вимагаємо від усіх державних органів відкликати своїх представників у ній і припинити цю ганьбу", — написав він у Facebook.

30-а сесія українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі розпочалася 23 жовтня у Києві. На думку Чубарова, захід є прикладом "гібридного розмивання суверенітету України".

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...