Це російська спецоперація. Фейк про постачання в КНДР українських ракетних технологій поширюють, щоб перешкоджати наданню Києву летального озброєння, - Скіпальський

У той же час, США обізнані, що Україна не надавала Північній Кореї свої ракетні технології.

Олександр Скіпальський. Фото:Укрінформ

За поширенням інформації про постачання українських ракетних технологій в КНДР, швидше за все, стоїть Росія. Про це заявив в коментарі виданню Гордон екс-заступник голови Служби безпеки України Олександр Скіпальський, передають Патріоти України.

"Думаю, це російська спецоперація. Адже схожі звинувачення на нашу адресу вже звучали: мовляв, Україна продає ракети класу "повітря-повітря". І як виявилося, за цим стояла РФ. Вони хотіли підставити Україну. Москва активно співпрацює з Північною Кореєю.

Використовувані КНДР двигуни можуть бути ще радянського виробництва і ніякого відношення до України не мати. Тому, швидше за все, це фейк. Інформацію про постачання в КНДР українських ракетних технологій поширюють, щоб перешкоджати наданню Києву летального озброєння", - зазначив Скіпальський.

На його думку, американська сторона поінформована, що Україна не надавала Північній Кореї свої ракетні технології.

"Далі все залежить від наших дипломатів: як вони будуть пояснювати дану ситуацію. Я впевнений, що це один з елементів інформаційної війни проти України. Думаю, американців не треба ні в чому переконувати - вони і так знають, що Україна не постачала в КНДР ніяких двигунів. Я пам'ятаю, як наші спецслужби проводили операцію з припинення діяльності спецслужб КНДР, які намагалися купити інформацію в українських офіцерів. У підсумку вони були затримані", - підкреслив Скіпальський.

Як повідомлялося раніше, сьогодні видання The New York Times написало, що успішність випробувань північнокорейських ракет може пояснюватися тим, що їх оснащують двигунами з заводу "Південмаш" в Дніпрі, історично пов'язаному з російським виробництвом ракет.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов назвав провокацією інформацію про постачання Північній Кореї українських ракетних технологій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не треба соромитися цього слова": Скабеєва відверто визнала, що вона пропагандистка (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:59

Російська пропагандистка Ольга Скабеєва несподівано розговорилася з приводу своєї роботи на кремлівський режим. Зокрема, виступаючи на форумі Курс молодого бійця. Інформаційний фронт, вона визнала, що займається «агресивним нав’язуванням» позиції свого...

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...