Це серйозна політична помилка України - Піонтковський прокоментував голосування за антиізраїльську резолюцію в ООН

Політолог вважає, що при голосуванні в Раді безпеки ООН по ізраїльському питанню Україна могла не солідаризуватися з державою-агресором Росією.

Андрій Піонтковський. Фото:politdengi.com.ua

Україна припустилася помилки, коли підтримала антиізраїльську резолюцію в Раді безпеки ООН. Про це заявив в коментарі виданню Гордон російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, зазначають Патріоти України.

"Я лично считаю, Украина совершила серьезную политическую ошибку. Не фатальную, не решающую, но очевидно, что ошибку. Вполне можно было не солидаризоваться с государством-агрессором Россией и воздержать, или даже против голосовать. Не знаю, кто принимал это решение. Говорят: американцы давили. Давил Обама, которого через пару недель нигде не будет. А Украине и дальше предстоит иметь дело с Израилем", - сказав політолог.

Він вважає, що антиізраїльська резолюція є помстою президента США Барака Обами прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху.

"Впервые США пропустили антиизраильскую резолюцию. Это последняя месть Обамы премьер-министру Нетаньяху. У них не сложились отношения. Резолюции Совета безопасности ООН трудно менять. Израиль не будет выполнять эту резолюцию – никто его не заставит. В данном случае речь идет о политическом, психологическом эффекте. Но Америкой ошибка будет исправлена 20 января, когда в должность вступит Трамп. К сожалению, Украине будет сложнее", - сказав Піонтковський.

Як відомо, 23 грудня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій йдеться про те, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права".

Її підтримали 14 членів Радбезу. США, які раніше блокували подібні проекти, утрималися. Серед країн, які підтримали резолюцію, була і Україна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...