Це залежить не від Путіна і не від сепаратистів: Генерал пояснив, що є головною перешкодою для передачі Україні летальної зброї

Вся справа у тому, наскільки Вашингтон довіряє українській владі.

Дмитро Уманець. Фото: Слово і Діло

Dізит в Україну міністра оборони США Джеймса Меттіса - "дуже позитивний сигнал" для України, який вона повинна використовувати для вирішення питання про надання летальної зброї; в цьому питанні багато залежить "не від Путіна і не від сепаратистів", а від довіри США до української влади. Таку думку Обозревателю висловив голова Наглядової ради Асоціації озброєння і військової техніки України, генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець, передають Патріоти України.

"Те, що Меттіс прибуває до Києва - це дуже позитивний сигнал для нас. На мій погляд, США шукають варіанти виходу з ситуації, що склалася на Донбасі. Поки про Крим не йдеться - він стане окремою темою. Але проблема Донбасу стоїть гостро, тому що кожен день гинуть наші люди", - сказав він.

У той же час генерал зауважив: "Чи правильно наше керівництво використовує цей сигнал? Не знаю. Я не впевнений, чи працюють наші державні мужі на державу".

Уманець переконаний: в справі надання Україні летального оборонного озброєння "дуже багато залежить не від Путіна, не від сепаратистів, а від нас, від того, чи довіряють Сполучені Штати нашій владі". На думку генерала, в США чули про корупцію в країні і не виключають, що надана зброя "якимось чином потрапить до росіян".

З огляду на нинішній ступінь довіри Вашингтона до Києва, генерал оцінив ймовірність надання зброї в 50%. "Якби вони нам довіряли, я б дав всі 90%", - підкреслив він.

Разом з тим він переконаний, що наявність такого озброєння, зокрема, переносних протитанкових ракетних комплексів Javelin, дозволило б істотно скоротити втрати серед українських військовослужбовців.

Уманець також не сумнівається в тому, що під час зустрічі спецпредставника США по Україні Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим російська сторона отримала сильний меседж, суть якого зводиться до наступного: "Досить гратися в кішки-мишки. Не зелені чоловічки і не шимпанзе лазять на українській території, а ваші офіцери, генерали і п'яні солдати.

Ви постійно навчаєте цих сепаратистів, даєте їм зброю, танки, боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, привозите кашу, тобто повністю забезпечуєте, і за рахунок цього вони живуть і стріляють кожен день".
Генерал визнав, що США навряд чи можуть наказувати Кремлю, але вони можуть "настійно рекомендувати" їм грати за правилами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...