Центробанк РФ опустив офіційний курс рубля до рівня дефолтного 1998 року

Це сталося внаслідок різкого обвалу світових цін на нафту.

Рубль обвалився до мінімуму з 1998 року Ілюстрація:teknoblog.ru

"Центробанк России установил на 16 декабря официальный курс доллара на уровне 70,8295 руб, что на 60,51 коп выше предыдущего показателя." - пише у своєму блозі Мишель Пророк, передають Патріоти України.

Официальный курс доллара, таким образом, оказался на максимуме за весь период с деноминации 1998 года, отмечают сегодня российские «Ведомости». Во время валютной паники середины декабря 2014 года официальный курс доллара не превышал 68 руб, а последний пик - 70,75 руб - был достигнут в августе текущего года («черный понедельник», 24 августа).

Так ЦБ России отреагировал сегодня на обвал рубля на Московской бирже в последние два дня.

Напомню, вчера валютный курс на Московской бирже достиг и даже перевалил ненадолго за критическую отметку 71 руб за долл.

Что произошло вследствие резкого обвала мировых цен на нефть - нефть марки Brent рухнула до уровня 36,4 долл за баррель.

А сегодня, хотя цены на нефть указанной марки и ушли выше отметки 37 долл за баррель, однако курс на Московской бирже все равно достиг отметки 71 руб за долл по состоянию на 10 часов с несколькими минутами по Киеву (сейчас - на 15.15 - он составляет 70,5).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...