Церковне паломництво: На Тарасовій горі пройшла Всеукраїнська акція "Паростки єднання" (відео)

На третє паломництво до Канева на могилу Тараса Шевченка прибуло близько трьохсот паломників Української греко-католицької церкви.

Тарасова гора. Фото vilingstore.netЗахід провели в рамках третього паломництва Київської архиєпархії УГКЦ до Тарасової гори. Очолив прощу патріарх Святослав, – повідомляє київська єпархія УГКЦ. Про це пишуть Патріоти України із посиланням на Інформатор.

По завершенні літургії було висаджено символічне дерево єднання з жолудів вікових дубів, які ростуть на Тарасовій Горі. Також традиційно було посаджено біблійне дерево – Смоковницю. В задумі організаторів ця акція стала початком висадки алеї дубів з Тарасової гори у скверах та парках України та світу які пов’язані з ім’ям Тараса Шевченка.

Опісля відбулася урочиста хода на Тарасову гору, а також церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. На його могилі присутні помолились за упокій душі Тараса та всіх полеглих за волю України.

Після цього священикам було передано паростки дубів, які вони повезли до Києва, Вінниці, Вишгорода, Білої Церкви, Фастова, Ірпеня, Чернігова та Черкас.

В акції також взяли участь міністр культури Євген Нищук, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, генеральний директор Шевченківського національного заповідника Мар’ян Піняк та представники органів місцевого самоврядування.


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...