Хіти тижня. Дуже показово: Церковники Московського патріархату покинули захід через вірш Шевченка (відео)

В той же час священики і прихожани УПЦ Київського патріархату підтримали декламатора оплесками.

Дисидент прочитав вірш Шевченка. Фото: скріншот з відео.

Священики і парафіяни УПЦ Московського патріархату покинули святкові заходи у Володимирі-Волинському через поему Тараса Шевченка "І мертвим, і живим…". Це сталося 28 липня на святкуванні річниці міста, повідомляють Патріоти України.

Представників УПЦ МП обурило читання вірша місцевим активістом, дисидентом Дмитром Себієм. Під час читання вони забрали ікону князя Володимира та почали співати церковні пісні, йти в напрямку храму через парк. Прихожани дещо емоційніше сприйняли твір, дехто перехрещував декламатора, хтось плював в його сторону, а хтось казав, що він "нечиста сила", повідомляє ЗМІ.

В той же час священики і прихожани УПЦ Київського патріархату підтримали декламатора оплесками. А в кінці пролунало "Слава Україні – Героям Слава".

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...