Цю фігню треба припиняти. Саша Стоматолог думає, що українці лохи, тому вирішив залучити нас до фінансування "боярышниковых республик" - Береза

Слов'янська ТЕС, що входить до складу "Донбасенерго" та за фактом належить синові екс-президента Олександру Януковичу, нарощує запаси антрациту, видобутого на окупованих територіях, заявив нардеп.

Син екс-президента Олександр Янукович хоче примусити українців, які платять за електроенергію, до прямого фінансування терористів "ЛДНР" на чолі з Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким. Про це заявив позафракційний народний депутат Борислав Береза у Facebook, інформують Патріоти України.

"Саша Стоматолог, схоже, думає, що він найрозумніший, а українці лохи. І вирішив залучити нас до фінансування "боярышниковых республик" "ЛДНР". Слов'янська ТЕС, що входить до складу "Донбасенерго" (формальний власник Ігор Гуменюк, але за фактом – Олександр Янукович) щоночі (!) нарощує запаси антрациту. Цей антрацит "Донбасенерго" буде палити для виробництва електроенергії. А продавати електроенергію "Енергоринку" за ціною імпортного вугілля", – розповів він.

Нардеп зазначив, що жодних контрактів на постачання вугілля на Слов'янську ТЕС із Роттердама, ПАР або Австралії в "Донбасенерго" немає.

"В Україні видобувають антрацит тільки на неконтрольованій території. За офіційними паперами, у "Донбасенерго" залишилося лише 34 тис. т вугілля. А от судячи із вчорашніх фото зі Слов'янської ТЕС і за нескладними математичними підрахунками – майже вдвічі більше. 51 тис. м³ штибу відповідає приблизно 60 тис. т антрациту. Різниця між заявленими та реальними – 26 тис. т", – підкреслив він.

На думку Берези, вугілля постачають із територій, окупованих проросійськими бойовиками.

"Якщо до березня цього року ввезення вугілля з неконтрольованих територій було хоч і аморальне, але для України економічно виправдане (шахти податки платили в наш бюджет), то після "націоналізації" орками платять у бюджет "ЛНР" і "ДНР". Тому РНБО й увів заборону на переміщення вугілля через лінію фронту", – розповів він.

Політик зазначив, що українці платять за електрику своїм "Обленерго", ті – "Енергоринку" за оптові поставки. Зі свого боку "Енергоринок" розплачується з генеруючими компаніями, зокрема "Донбасенерго".

"Донбасенерго" платить за вугілля "невідомого походження" самі здогадуєтеся кому. Що виходить: кожного з нас, хто сумлінно платить за електрику, проти нашої волі примушують до прямого фінансування Захарченко та Плотницький... Готую депутатський запит до правоохоронців на предмет перевірки реальних обсягів антрациту на складах Слов'янської ТЕС та джерел його походження. Цю фігню треба припиняти", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...