Туреччина розробляє для армії бронеавтомобіль майбутнього

Винахідники розробляють технологію, що дозволить прибрати з машини водія та екіпаж.

Бронемашина «Ejder Yalçın 4x4». Фото: Army Guide

Турецька компанія-виробник бронеавтомобілів «Nurol Makina» повідомила про розробку нової технології, яка дозволить керувати автомобілем без водія та екіпажу, передають Патріоти України з посиланням на «Главное».

Зазначимо, що бронеавтомобілі «Ejder Yalçın 4x4» використовуються в арміях низки країн, зокрема Катар закупив 400 таких машин.

Слід зазначити, що починаючи з 2011 року, в Туреччині інтенсивно розвивається військове виробництво. Це пов’язано з програмою посилення вітчизняної оборонної промисловості. Налагоджено виробництво мобільних форпостів, пістолетів Сanik TP9, безпілотниківANKA та іншої військової техніки.

В країні ведуться розробки нових технологій, зокрема бойової лазерної системи. На міжнародній виставці оборонної промисловості IDEF-2017 в Стамбулі була представлена ракетна система KAAN виробництва компанії «Рокетсан». Згодом були проведені випробування вітчизняної ракети великої дальності класу «земля-земля». Нова ракета KAAN була запущена з полігону в провінції Синоп, на півночі Туреччини і, пролетівши 280 кілометрів в заданому напрямку, впала в Чорне море.

Ракетна система KAAN.Фото: InfoResist

Вважається, що це були останні випробування цієї зброї, після чого ракета буде взята на озброєння турецької армії.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...