Тиха радість Кремля: Прем'єр-міністр Туреччини пообіцяв жорстко помститись Нідерландам

Влада Нідерландів вислала турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, так як її візит загрожував громадській безпеці через загострення голландсько-турецьких відносин.

Прем'єр-міністр Туреччини пообіцяв жорстко помститись Нідерландам. Фото date.vipadvert.netВнутрішня політика стала причиною кризи у дипломатичних стосунках між Туреччиною та Нідерландами. За даними державного турецького агентства Anadolu, про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, повідомляють Патріоти України.

"Схоже, що Нідерланди мають внутрішні проблеми. 15 березня там відбудуться загальні вибори. Ми думаємо, що всі події, які сталися в суботу ввечері, стали наслідком внутрішньої політики", - сказав він.

"Але незалежно від ситуації, це не може бути прийнятним для нас, і ми повинні жорстко відреагувати", - сказав він. Йилдирим також зазначив, що "грандіозний дипломатичний скандал" - це ще й відмова європейських союзників Туреччини втрутитися у вирішення питання.

"Наші європейські союзники, які скористаються будь-якою можливістю, щоб згадати про свободу слова, права людини і демократії, самі проігнорували права людини в цьому інциденті", - сказав він.

Нагадаємо, влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, так як її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення голландсько-турецьких відносин.

В субботу ввечері поліція Нідерландів перекрила підходи до турецького посольства. Журналіст Роберт Бас опублікував відео суперечки міністра з поліцією. Як відомо, Віденська конвенція забороняє державам блокувати прохід громадян до консульства власної держави.

Варто зазначити, що міністр Кая в кожному разі не могла виступити на мітингу під посольством, куди вона початково прямувала, оскільки перед тим поліція із собаками розігнала мітингувальників.

Нагадаємо, в суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдума. Президент Туреччини Ердоган через це назвав Нідерландців "фашистами", а в Гаазі обурилися "зухвалістю" турків.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....