у 1954 році 80% киян спілкувались українською мовою, - блогер

Тому закон про державну мову слід прийняти негайно. Це питання національної безпеки, пише Аронець.

Київ. Фото: "Фейсбук"

Нещодавно ЦРУ оцифрувало і розсекретило тисячі документів, що стосуються України. Є там і мовне питання. Зокрема у 1954 році 80% киян спілкувались українською! Так пише блогер Олександр Аронець, повідомляють Патріоти України, цитуючи далі:

Таким чином місто стало переважно російськомовним десь у 70-х,80-х,90-х. І це факт.І що цікаво, за останні 25 років Київ став ще більш російськомовним. Чому? Звісно ж перша причина - російськомовні телеканали, російськомовна публічна сфера, адже власники бізнесів - росіяни, агенти кгб, які чудово розуміють, що мова - інструмент окупації.

І тут я пригадав нещодавне спілкування з однією 50-річною пані. Вона розповідала, що у 80-х, коли вона переїхала в Київ, на Троєщину, увесь під'їзд її будинку був повністю україномовним. Сьогодні ж діти і внуки тих її сусідів - практично всі російськомовні.

Тому закон про державну мову слід прийняти негайно. Це питання національної безпеки. Адже навіть, якщо його приймуть зараз, нам треба буде років 10, щоб мовна ситуація в тому ж Києві покращилась. Адже наразі вона лише погіршується!
І не треба звертати увагу на істерику деяких "інтєлігєнтів". Серед них є дві категорії захисників русского язика: одні - етнічні росіяни, їхні побоювання зрозумілі, але у приватне життя закон не лізе, тільки в публічну сферу. А ось інша категорія - це відверта 5 колона, яка використовуючи великі телеканали мобілізує тих же етнічних росіян, розповідає їм міфи, страшилки. Ось таких треба відразу виявляти і з такими має працювати СБУ, дивитись їхні зв'язки з Росією, звідки гроші, хто замовники. За політичної волі, такі зв'язки знайти дуже легко.

Є ще одна категорія - етнічні українці, які чомусь вважають рідною мовою російську. Вони можуть вестись на страшилки, які розповсюджує 5 колона. Але таким людям треба пояснювати, для них треба провести інформаційну кампанію. Ми це робимо. І результати є. Тепер чи не щодня тішить око все більша кількість авторитетних людей, які повністю перейшли на українську мову у фейсбуці. Вода камінь точить. І пам'ятаймо, що в 1954 році Київ був повністю україномовним!".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...

Офіс президента відмовив 12-і бригаді «Азов» та її командиру Денису Прокопенко у створенні петиції щодо розблокування допомоги від США для «Азову» - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:52

Петицію про розблокування надання зброї та допомоги 12-ій бригаді спеціального призначення «Азов» з боку США відхилено. . Джерело