У Австралії почали будувати бездротові трамвайні лінії

В цей самий час десь на сході Євразії розтанув півень з посліду. У кожного свої цілі та прагнення.

Фото: depositphotos.com

Міська влада австралійського Ньюкасла оголосила, що не хоче, щоб контактні дроти трамвая, що висять над шляхами, псували вигляд міста, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Згідно з ухваленим рішенням, на лінії працюватимуть трамваї з бортовими джерелами енергії. Проект будівництва бездротової трамвайної лінії передбачає посадку дерев уздовж шляхів, які будуть частково знижувати шум транспорту. Якби контактний дріт залишили над коліями, дерева довелося б регулярно стригти, щоб вони не пошкоджували своїми гілками контактний кабель.

Які саме трамваї планується використовувати на новій лінії в Ньюкаслі, будівництво якої почнеться в кінці поточного року, поки невідомо. Ймовірно, влада оголосить тендер на постачання нового транспорту.

Зауважується, що в Австралії в Сіднеї вже діє подібна бездротова трамвайна лінія. Але вона технічно відрізняється від лінії, яку планується побудувати в Ньюкаслі. У Сіднеї між двома нейтральними рейками прокладено третю контактну рейку. Вона розділена на десятиметрові ділянки, підключені до електромережі та відокремлені нейтральними ділянками. Трамвай, що їде по лінії, має радіопередавач, пов’язаний з підстанцією, яка подає напругу на контактні ділянки третьої рейки тільки тоді, коли над ним проходить вагон.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація на острові Нестрига загострилася після вчорашнього повідомлення Головнокомандувача про звільнення цієї території, - Борислав Береза

четвер, 2 травень 2024, 0:00

"Поки інтерв'ю довбня і нациста Дугіна Такеру Карлсону більш цікаве лідерам суспільної думки українського сегменту фейсбуку, ніж те, що відбувається на острові Нестрига. І це не дивно. Бо острів для багатьох з них невідомо де, а Дугін - у їхньому смарт...

Соратниця Трампа планує ініціювати відставку спікера Палати представників США Джонсона - ЗМІ

середа, 1 травень 2024, 23:56

Конгресвумен-республіканка від штату Джорджія та соратниця експрезидента США Дональда Трампа Марджорі Тейлор Грін заявила, що наступного тижня ініціює відставку спікера Палати представників Майка Джонсона. Про це повідомила американська газета The Hill...