У кожній сім'ї на Донбасі своя трагедія. Багато сімей розколоті: дружина - за Україну, чоловік - проти - Жадан

Більше того, наголосив письменник, ситуація змінюється: хтось переглянув свою позицію в українську сторону, хтось, навпаки, перейшов до антиукраїнського табору.

Сергій Жадан. Фото:UkrStream.tv

У багатьох сім'ях на Донбасі свої трагедії через війну. Про це розповів відомий український письменник Сергій Жадан в інтерв'ю сайту Новое время, зазначають Патріоти України.

"У нас прийнято говорити про Донбас, окуповані та звільнені території в категоріях відсотків електоральної маси, настроїв, але мало хто думає про конкретних людей. Там у кожній сім'ї своя трагедія. Багато сімей розколоті: дружина - за Україну, чоловік - проти", - зазначив Жадан.

За його словами, в одному будинку, в одному під'їзді можуть жити люди з кардинально різними поглядами, які раніше були нерозлучними друзями, а тепер не розмовляють один з одним.

Більше того, наголосив Жадан, ситуація змінюється: хтось переглянув свою позицію в українську сторону, хтось, навпаки, перейшов до антиукраїнського табору.

"Це дуже болючий процес дуже індивідуальний. І навіть якщо припустити, що найближчим часом закінчиться активна збройна фаза, він нікуди не зникне. Це те, з чим нам далі доведеться жити і справлятися. Тут купа роботи для всіх нас — політиків, економістів, соціологів, священиків", - вважає Жадан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...