У Кремля жнива посіяного: "Вбивство російського посла в Анкарі – тільки початок епохи великого терору проти росіян", - Портніков

Журналіст наголосив, що Путін вже вдруге за 16 років свого правління робить своїх співвітчизників заручниками відчаю і смерті.

Вбивство посла РФ в Анкарі. Фото:ТСН

Журналіст Віталій Портінков пояснив, з чим пов’язане вбивство російського посла Андрія Карлова в Анкарі. Про це він пише на сайті Еспресо.TV, передають Патріоти України.

"Ризикну назвати вбивство посла Росії в Туреччині початком епохи великого терору, спрямованого проти громадян Російської Федерації - як чиновників і дипломатів, так і звичайних обивателів

Така безпрецедентна подія, як вбивство посла, завжди породжує масу конспірологічних теорій і фантазій. Людям дійсно важко визнати, що така подія є просто логічним наслідком попередніх подій - і вже тому може бути позбавленою конспірології.

Тим часом, загибель посла - наслідок протиріччя, яке спостерігає кожен, хто стежить за Туреччиною. З одного боку, турецькі ЗМІ щодня передають страшні кадри з Алеппо. У самій Туреччині - сотні тисяч біженців. На відміну від сирійських біженців в Європі, вони не ізольовані від місцевого населення, вони частина соціуму, вони розповідають про те, що відбувається - і це породжує атмосферу відчаю.

З іншого боку після примирення Путіна і Ердогана Росія - важливий партнер Туреччини, відносинами з нею шантажують Захід, лідери якого не можуть погодитися з тим, що президент Туреччини скористався провалом путчу для встановлення авторитарного режиму.

Це протиріччя теж породжує відчай: як може бути, що кати Алеппо - наші друзі? Що в той час, коли російська авіація бомбить Алеппо, російський посол відкриває виставки в Анкарі?

Те, що може знайтися одна людина, яка готова переплавити ненависть і відчай в вбивство - це природно. Зауважимо, що в Туреччині, яка розколота на прихильників і противників Ердогана, стався тільки один терористичний акт, спрямований проти представника Росії.

І це швидше говорить про витримку турецького суспільства і ефективність турецьких спецслужб. Саме тому вбивство посла Росії в Туреччині не буде мати ніяких політичних наслідків.

Думати треба не про політику. Думати потрібно про розпач. Кошмар війни у Чечні породив цілу серію терористичних актів, учасники яких хотіли нагадати про те, що сталося - і помститися Росії в особі її громадян.

Сирія, Алеппо - куди більш масштабні події. Тому я ризикну назвати вбивство посла Росії в Туреччині початком епохи великого терору, спрямованого проти громадян Російської Федерації - як чиновників і дипломатів, так і звичайних обивателів.

З цим терором не можна буде впоратися швидко, бо терор відчаю і терор змови - це абсолютно різні речі. Проти терору відчаю спецслужби безсилі. Перемогти його може тільки час, який лікує рани.

Але поки цей час не пройде - росіяни, які навіть не мають ніякого відношення до війни в Сирії і державної служби, будуть заручниками цього терору відчаю. Такими ж заручниками, якими були відвідувачі театрального центру на Дубровці або діти Беслану.

Володимир Путін вже вдруге за 16 років свого правління робить своїх співвітчизників заручниками відчаю і смерті." - написав Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....