"У Москві божевільні, але мила не їдять": Андрій Піонтковський про ескалацію конфлікту на Донбасі і "нормального" Путіна

Кремль утримається від ескалації в Україні, розуміючи, що це потягне величезні жертви і неминучу реакцію Заходу, а заяви Захарченка із закликами до наступу - це елемент "гібридної війни".

Андрій Піонтковський Фото: kedilivideo.com.

Росія не піде на військову ескалацію конфлікту з Україною з двох об'єктивних причин, одна з яких - неприйнятні жертви серед російських військовослужбовців. Про це "Обозревателю" розповів російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Коментуючи заяви ватажка терористів "ДНР" Олександра Захарченка про претензії на всю територію України і майбутнє входження Донбасу до складу РФ, політолог зауважив: "Він розповідає про свої побажання. В якійсь мірі це заклик до Москви піти на військову ескалацію конфлікту з Україною. Ну і якісь надії, що Москва на це піде".

У той же час Піонтковський підкреслив: "У Москві чудово розуміють, що це буде катастрофою для Росії з двох причин". Перша полягає в тому, що ескалація конфлікту призведе до істотного збільшення числа жертв серед військових. "Українська армія зможе дати достатній опір для того, щоб жертви російських військовослужбовців стали неприйнятними", - сказав він.

У цьому контексті експерт підкреслив: "Мова буде вже йти не про якихось "зелених чоловічків" і не про Захарченка. Адже він сподівається не на себе і не на своїх бандитів, а на регулярну російську армію".

Він також нагадав про те, що російське суспільство не прийняло загибелі декількох тисяч російських військових під час активної фази війни в 2014 році, незважаючи на те, що "їх похорони відбувалися таємно, і інформація була засекречена".

Ще одна причина того, що Кремль утримається від ескалації в Україні, полягає в тому, що вона викличе "більш різку реакцію Заходу" - "як мінімум, продаж сучасної летальної зброї Україні, протитанкових ракет і так далі".

"У Москві божевільні, але мила не їдять. На такий варіант вони можуть піти тільки від крайнього божевілля", - запевнив Піонтковський.

Відповідаючи на питання, чому Захарченку дозволяють говорити подібні речі, політолог пояснив: "Перше - полякати вас трохи. Друге - на тлі таких заяв Путін в "нормандськом" форматі може виглядати мало не миротворцем". "Це елемент гібридної війни. Йому не тільки дозволяють, але навіть заохочують", - переконаний експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...