У Путіна далекоглядні плани: Сита і розслаблена Стара Європа залишається ласим шматком для російського Ведмедя, - Тука

Заступник міністра наголошує на необхідності побудови на континенті ефективних механізмів захисту від російської загрози не лише власного регіонального рівня, але й загально-європейського.

Ілюстрація:Facebook

"Перебуваючи в Відні в штаб-квартирі ОБСЄ ще два роки тому, під час доповіді по агресії Росії, я зазначав, що РФ буде посилювати втручання в справи ЄС, намагаючись послабити як окремі країни, так і Союз як організацію." Про це у Facebook пише Георгій Тука, передають Патріоти України, продовжуючи:

Серед найбільш вірогідних "вразливих елементів", я зазначав проблеми сепаратистських настроїв в Іспанії, наявність болючої проблеми в стосунках між Великобританією та Північною Ірландією, наявність проблем між Румунією та Угорщиною, посилення євро-песимістських настроїв в Європі вцілому.

Зараз компетента служба Іспанії (Національний центр розвідки) вперше зазначила про наявність зв'язків Росії з каталонськими сепаратистами. Небезпека, про яку я говорив в Відні, набирає ознак фактів. Попри наявність причинно-наслідкових зв"язків, попри наявність фактів щодо впливу Росії в процеси дестабілізації європейських країн, більшість політиків Старого Світу ще й досі залишаються прибічниками "діалогу", не бажаючи виходити із зони комфорту.

Вчора, в черговий раз зустрічаючись з представниками Британії, я наголошував на необхідності вибудови ефективних механізмів не лише власного регіонального рівня, але й загально-європейського. Розуміння загрози у британців є, спроби покращити власний захист від впливу РФ теж мають місце. Але, про колективну безпеку вищого рівня, нажаль, мова ще не йде.

Досить часто подібні думки українських політиків сприймаються європейцями зверхньо: мовляв, ми розуміємо ваші побоювання, але вони стосуються вас, а не нас. Шкода! Адже сита і розслаблена Стара Європа залишається ласим шматком для російського Ведмедя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...