У Раді утворилася нова коаліція: Політолог про прийняття бюджету-2016

263 голоси, подані за бюджет, зафіксували утворення нової урядової коаліції, куди тепер увійшли ті нардепи, які в попередньому скликанні парламенту належали до антиукраїнської більшості Віктора Януковича.

Верховна Рада. Ілюстрація:prportal.com.ua

"Глупої ночі парламент ухвалив державний бюджет. Із чотирьох фракцій правлячої коаліції його підтримали дві." Про це пише у блозі Української правди політичний експерт Костянтин Матвієнко, зазначають Патріоти України.

Одностайно "за" проголосувала фракція прем'єр-міністра. Фракція президента, за кількома винятками, так само підтримала цей законопроект.

Фракція партії "Самопоміч" загалом утрималася, хоча один голос від неї було подано "за", а один – "проти", що є свідченням триваючої дезінтеграції цієї політичної сили у парламенті.

Фракція партії "Батьківщина" всіма голосами присутніх у залі депутатів висловилася проти.

Натомість фракція "Радикальної партії", яка офіційно залишила коаліцію, проект держбюджету одностайно підтримала. Так само, як і група "Партія "Відродження"", група "Воля народу" та деякі позафракційні депутати.

"Проти" також голосували 11 із 43 депутатів "Опозиційного блоку".

Підтримка урядового проекту державного бюджету є основною ознакою належності до правлячої коаліції. Фактично воно тотожне висловленню вотуму довіри уряду. 263 голоси, подані за цей законопроект, зафіксували утворення нової урядової коаліції, куди тепер увійшли зокрема й ті народні депутати, які в попередньому скликанні парламенту належали до антиукраїнської більшості Віктора Януковича.

Такий формат коаліції цілковито не відповідає суспільним настроям. Загрози та небезпеки, які створює для країни держбюджет на 2016-ий проявляться буквально на самому початку наступного року і стануть предметом звинувачень та конфліктів серед тих хто за нього цієї ночі проголосував.

Нова більшість не має опори всуспільстві, відтак є тимчасовою, ситуативною та безперспективною. "Вотум довіри" уряду, який висловлений нею голосуванням за проект Держбюджету направду є пасткою.

Тепер уряд публічно узалежнив себе від інтересів антиєвропейськи та антиукраїнських – проросійських сил, у такий спосіб наблизивши свою відставку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: В РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...