У разі ядерної атаки мешканцям Гуаму радять... мити голови шампунем

Управління Національної Безпеки острова Гуам опублікувало рекомендації жителям острова на випадок ракетного удару з боку КНДР.

Як повідомляють Патріоти України з посиланням на газету The Washington Post, рекомендації зроблені у формі двохсторінковій пам'ятки, в якій вказується, як діяти в разі завдання удару по острову балістичними ракетами.

Зокрема, жителям рекомендують зберігати спокій і подбати про членів своєї сім'ї. Влада острова також нагадує, що дивитися на спалах або ядерний гриб не можна, оскільки це може позбавити їх зору.

Крім того, жителям острова Гуам радять в разі ядерного бомбардування сховатися позаду предмета або об'єкта, який зміг би захистити їх від радіоактивних хвиль, а також зняти з себе одяг, щоб не дати радіації поширитися.

Мешканцям, які можуть опинилися в зоні ураження, порадили вимити голову шампунем, але уникати використання кондиціонера для волосся.

Нагадаємо, у ніч на 9 серпня збройні сили Північної Кореї заявили про можливість завдання ракетних ударів в районі острова Гуам, де розташовані військові бази США.

У відповідь президент США Дональд Трамп заявив, що якщо КНДР продовжить загрожувати США, то її чекає "вогонь і лють" Вашингтона. За даними ЗМІ, Пентагон вже підготував план превентивного удару по ракетних об'єктах КНДР на випадок, якщо Трамп віддасть такий наказ. Сьогодні Трамп заявив, що США розглядають можливість запровадження додаткових економічних санкцій проти КНДР.

Довідка: Гуам - острів у західній частині Тихого океану. Офіційно він є частиною території США, але не входить до числа 50 американських штатів. На території курортного острова розташовується військова база США. За площею цей тихоокеанський острів втричі більший за столиці США Вашингтон, на ньому мешкають приблизно 163 тисячі людей.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...