У Росії своє розуміння права. Добиватися від неї якоїсь адекватної реакції - те саме, що від психічно хворої людини - дипломат

Міжнародне право і взагалі будь-яке право – для РФ питання більше теоретичне, ніж практичне, наголосив Володимир Огризко.

Володимир Огризко. Фото:Еспресо TV

Дивує не стільки затримання в Москві українського журналіста Романа Цимбалюка, скільки, чому в Україні досі продовжують робити вигляд, що Росія живе за міжнародними правилами і апелювати до цього. Насправді Росія це робить свідомо, оскільки у такий спосіб розуміє право як таке. Таку думку каналу 24 висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, інформують Патріоти України.

"Коли ми говоримо про Російську Федерацію, то все те, що діє у відносинах між цивілізованими державами, там не працює. Тому не варто дивуватися тому, що в Москві затримали уже не вперше українського журналіста. Боюся, це не останній випадок. Це запитання було б дивним, якщо таке сталося б, приміром, у Німеччині, Франції, Бельгії. Щодо Росії це норма. Тому що міжнародне право і взагалі будь-яке право – для РФ питання більше теоретичне, ніж практичне", – каже Володимир Огризко.

За його словами, добиватися від Росії якоїсь адекватної реакції все одно, що намагатися почути адекватну реакцію від психічно хворої людини. Що неможливо.

На думку Володимира Огризка, Романа Цимбалюка відпустили, тому що, мабуть, російське керівництво оцінило всю безглуздість його затримання.

В Росії ж головне продемонструвати "рьяность в исполнении предписаний". Але інколи це перетворюється на звичайну дурість. Можливо, побачили, що черговий сплеск антиросійських заяв Москві сьогодні не потрібен, – зазначає дипломат.

Водночас, зауважує екс-міністр, Україна повинна використовувати такі випадки грубого порушення міжнародного права для апеляції до тих, хто може змусити Росію діяти. Київ має вимагати в західних партнерів, щоб були посилені антиросійські санкції, введені чергові обмеження для Росії. Це, на погляд Огризка, єдиний спосіб, як можна повернути РФ до чогось більш-менш нормального, оскільки інші способи впливу не діють.

При цьому Володимир Огризко вважає, що Україна повинна була б давно розірвати дипломатичні стосунки з РФ.

Як повідомлялося раніше, 21 березня український журналіст Роман Цимбалюк повідомив, що його затримали московські правоохоронці та відвезли до відділку. Російські правоохоронці протримали його у відділку 3 години, а звинуватили його в тому, що Цимбалюк нібито під час інтерв'ю проводив несанкціонований мітинг.

Увечері того ж дня з’явилась інформація, що українця все ж відпустили.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...