"У СРСР ніякі Жириновські не погрожували спалити європейські столиці", - Піонтковський про погіршення відносин РФ із Заходом

На думку експерта, російська влада бажає відвернути увагу від краху ідей "русского мира" в Україні.

Андрій Піонтковський. Фото: espreso.tv.

Відносини між Російською Федерацією і Заходом у цей час ще гірші, ніж були за часів холодної війни. Так вважає російський політолог Андрій Піонтковський, передають Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

- Ситуація, яку ми зараз спостерігаємо у відносинах Заходу і Росії, — навіть гірша холодної війни. Вона більше схожа на Карибську кризу, тому що до неї призвела безвідповідальна поведінка Хрущова. А ось після Карибської кризи, коли обидві сторони ніби заглянули в очі ядерної катастрофи, вони почали поводитися дуже відповідально. І ніхто не бряжчав ядерною зброєю, ніякі Жириновські не погрожували спалити Київ, Берлін і ще якісь європейські столиці, - зазначив він.

Політолог підкреслив, що такого розгулу військової істерії та пропаганди, як зараз, з боку Москви в радянські часи ніколи не було. - Зараз, коли прийшла до влади "шпана з пітерського підворіття", в будь-який момент можуть відбутися якісь дуже неприємні інциденти, але, повторюся, повномасштабних бойових дій, швидше за все, не буде. Москва думає більше не про світову війну, а про кураж, який можна продати власному населенню, показати, як "велика Росія встає з колін", - пояснив він.

- До того ж, це відмінна можливість відволікти увагу від України, де ідея "русского мира" зазнала великого краху. Так що для українців це навіть в якомусь сенсі хороша новина, тому що є свідченням того, що Москва в Україні провалилася, хоче тепер ще десь покомизитися, і обов'язково знову провалиться, - резюмував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...