У США для онкохворих жінок створено шолом від випадіння волосся при хіміотерапії

Будемо сподіватися що він допомагатиме таким важкохворим пацієнтам

Хіміотерапія на даний момент є одним з основних засобів в боротьбі з онкологічними захворюваннями. І крім досить токсичного впливу на організм, страждає й естетична сторона. Зокрема, у пацієнтів випадає волосся. Фахівці їх Бейлорського медичного коледжу недавно розробили шолом, який дозволяє скоротити випадання волосся, причому він зовсім недорогий у виробництві і простий в експлуатації.

Автором дослідження виступає доктор Джулі Рані Нангія. У випробуванні нової технології взяло участь 235 жінок, кожна з яких пройшла по 4 цикли хіміотерапії. Застосування охолоджуючого шолома допомогло більш ніж половині жінок. Щоб з'ясувати, чи дійсно охолодження шкіри голови може перешкодити втрати волосся, дослідники розділили учасниць на 2 групи. 2/3 жінок одягали шолом, що охолоджував шкіру їхні голови до 17 градусів за півгодини до початку хіміотерапії, а знімали його тільки через 90 хвилин після закінчення сеансу. Частина, що залишилася 1/3 учасниць експерименту шолом не використовувала взагалі. В результаті 50,5% пацієнток з 1 групи уникли випадання волосся. А друга група втратила волосся повністю, як зазвичай і буває при подібної терапії.

Варто також відзначити, що хіміотерапія впливає на всі шидкоподільні клітини нашого організму. І це не тільки ракові клітини, а й клітини волосяних фолікулів, епітелій слизових оболонок ротової порожнини, шлунка і кишечника. І якщо слизові оболонки після припинення курсу хіміотерапії відновлюються, то фолікули після відмирання знову вже не утворюються. В даному випадку охолодження допомагає зменшити приплив крові до волосяних фолікулів, таким чином, до них доходить і меншу кількість токсичного препарату. При цьому використання шолома обмежує приплив крові не тільки до шкіри голови, а й до мозкової оболонки, що може викликати головні болі. Вартість нового шолома складає близько 1000 доларів.


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...