У Трампа виникнуть серйозні неприємності через Путіна, а для України очікується дуже складний період - дипломат

У 2017 році міжнародні відносини будуть розвиватися дуже хаотично, вважає Юрій Щербак.

Трамп і Путін. Фото:http://www.segodnya.ua/

Обраний президент США Дональд Трамп може укласти союз із головою РФ Володимиром Путіним для того, щоб піти на конфлікт із Китаєм заради спроби змінити баланс зовнішньої торгівлі. Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив дипломат, колишній посол України в Ізраїлі, США та Канаді Юрій Щербак, передають Патріоти України.

За його словами, багато американських аналітиків бояться протистояння з Китаєм, оскільки США немає сенсу починати подібний конфлікт.

"Але Трамп може почати цей конфлікт, може спробувати змінити баланс зовнішньої торгівлі і загострити конфліктність у Південно-Китайському морі. Америка пов'язана з Китаєм, спроба з ним серйозно посваритися означає, що Вашингтону треба просити Путіна приєднатися до коаліції проти Пекіна. Я хочу звернути увагу на виступ Сергія Караганова, російського імперіаліста і ворога України: він агітує за об'єднання Росії і Китаю проти США. Тобто, це глобальна проблема, яка у 2017 році якось буде розвиватися", - пояснив він.

Щербак допускає, що виходячи з цього, в Україні очікується дуже складний період.

"Ми знаємо, що команда Трампа звинувачує Україну у втручанні у вибори. Зараз налагодити нормальні відносини з Трампом буде важко. Це не тільки нас стосується, але і Німеччини і Франції, де не чекали перемоги Трампа. Там теж не знають, як із ним працювати, як налагоджувати стосунки.

Це говорить про те, що в 2017 році міжнародні відносини будуть розвиватися дуже хаотично, ми не знаємо, як ситуація повернеться. Навіть нинішня "стабільність", із урахуванням російської агресії, багато в чому передбачувана, тому що є єдність Заходу, який знаходив спільну позицію в протистоянні з РФ. Загальна позиція може бути втрачена цього року", - вважає експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...