"У внутрішній та зовнішній політиці ситуацію в Україні визначатимуть декілька моментів" - дипломат

У відносинах із Заходом в 2018 році нам слід бути чесними і відвертими. Нам не потрібно говорити одне, а робити інше. І в цьому плані, мабуть, проблем не уникнути.

Володимир Огризко. Фото:blogs.pravda.com.ua

"Завдання для України на 2018 рік. Якщо розглядати загальні зовнішньополітичні справи, то ситуацію визначатимуть кілька моментів." Про це пише на сайті Новое время дипломат, екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, передають Патріоти України, продовжуючи:

Зокрема, що відбуватиметься по лінії відносин Росії і США. Уже в січні-лютому ми побачимо, що антиросійські санкції, прийняті США ще півроку тому, почнуть давати результати, особливо після опублікування списку корупціонерів у вищому російському керівництві, які ховають свої гроші на Заході. Це буде одним з дуже важливих чинників, які впливатимуть на російсько-американські відносини, і, так чи інакше, позначаться на Україні.

Мені здається, що в наступному році санкції США проти Росії триватимуть. А раз так, то і вплив США на позицію ЄС також буде досить вагомим. Чи призведе це до кардинальних змін в позиції Росії? Можливо. Не виключаю, що саме ці речі, а також посилення санкцій в таких сферах, як банківська, енергетична і ноу-хау, все-таки змусять Росію поступово відступити, намагаючись при цьому зберегти обличчя.

Яким чином це буде зроблено? Тут питання залишається відкритим. Путіну важливо вважатися переможцем, а не лузером. І навряд чи це буде легка ситуація для Кремля. Але я не виключаю, що під тиском санкцій йому доведеться відступити. І це теж буде для України надзвичайно важливим зовнішньополітичним результатом. Мені здається, що завдання України в цьому плані – максимально сприяти тому, щоб антипутінські санкції посилювалися.

У відносинах із Заходом в 2018 році нам слід бути чесними і відвертими. Нам не потрібно говорити одне, а робити інше. І в цьому плані, мабуть, проблем не уникнути. Тому що, на превеликий жаль, правильні гасла, які проголошуються, не завжди збігаються з конкретними діями, які від нас чекають. Ті проблеми, з якими ми сьогодні боремося, – корупція, неефективність управління – все це могло б робитися набагато швидше і успішніше. І Захід нам цього вибачати не збирається, так само, як і робити знижку на війну. Нам неодноразово говорили про те, що корупція більшою мірою негативно впливає на нас, ніж війна на Сході.

Якщо говорити про Захід, не можу не додати про проблеми, які виникли з нашими найближчими сусідами, – Польщею і Угорщиною. Ось якраз в цьому питанні владі потрібно бути спокійною і послідовною, не боятися чітко говорити про те, Україна – це країна, де є своя історія, культура, мова і традиції, які ми будемо захищати. Тут лінія повинна бути твердою. І це теж наше завдання на 2018 рік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...