У випадку відставки Аграмунта на посаду президента ПАРЄ може претендувати українець, - Береза

Європейська партія в асамблеї представить одного зі своїх віце-президентів на пост голови ПАРЄ, серед них народний депутат від фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

Георгій Логвинський. Фото:http://novynarnia.com/Народний депутат від фракції "Народний фронт" і віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський може претендувати на пост президента ПАРЄ в разі відставки Педро Аграмунта. Про це заявив представник української делегації в асамблеї, позафракційний народний депутат Борис Береза в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

"З огляду на те, що зараз квота Європейської народної партії, відповідно, вона представить одного зі своїх віце-президентів на позицію президента. Шестеро людей, які перебувають в партії, - серед них навіть представник України - віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський - претендуватимуть на позицію глави ПАРЄ", - підкреслив Береза.

На питання про можливий прогноз нардеп відповів, що "в ПАРЄ, як і в Україні, існують певні міжпартійні домовленості, внутрішньо групові домовленості", а тому прогнозувати що-небудь він не став.

Як відомо, питання про відставку Аграмунта виникло після його поїздки до Сирії в компанії депутатів Держдуми РФ.

24 квітня народний депутат України від "Народного фронту", член української делегації в ПАРЄ Леонід Ємець повідомив, що на засіданні групи Європейської народної партії Аграмунт назвав поїздку до Сирії в березні 2017 року помилкою і звинуватив росіян у тому, що вони його обдурили і підставили. За словами Ємця, президент ПАРЄ заявив, що добровільно у відставку не піде.

Глава делегації, народний депутат від БПП Володимир Ар'єв заявив, що українська делегація в ПАРЄ наполягає на тому, щоб Аграмунт подав у відставку.

Береза сьогодні повідомив, що, на його думку, в п'ятницю, 28 квітня, президент асамблеї Педро Аграмунт повідомить про свою відставку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...