Україна досягла неабиякого успіху в переговорах зі США, - The Wall Street Journal

Президент Трамп недавно заявив, що його адміністрація має намір, як і раніше, брати участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Павло Клімкін. Фото: РБК.

У понеділок міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що український уряд переконує адміністрацію Трампа зіграти пряму роль в мирних переговорах з приводу Східної України. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

"Зокрема, можливі тристоронні переговори з Москвою і Києвом про припинення насильства", - зазначає журналіст Лоренс Норман. Клімкін повідомив в інтерв'ю газеті, що минулого тижня обговорював ці ідеї з президентом Трампом і віце-президентом Пенсом. Він сказав, що переговори під керівництвом США могли б йти по "паралельним коліям", разом з дипломатичними зусиллями під керівництвом європейських країн.

"Клімкін сказав, що його уряд хоче продовження переговорів, але обговорює з Вашингтоном можливий поділ праці, який забезпечив би пряму роль США", - повідомляє газета. "Зрозуміло, нам необхідна активніша участь США, щоб натиснути на Росію заради виконання Мінських угод, - сказав Клімкін. - Але всі ми розуміємо, що без участі США - і особливо в сфері безпеки - (...) це буде якось важко врегулювати".

Кореспондент також наводить слова неназваного "чиновника Держдепартаменту": "Президент Трамп недавно заявив, що його адміністрація має намір як і раніше брати участь у врегулюванні конфлікту, і зробив наголос на обов'язки Росії виконувати Мінські угоди на практиці в повному обсязі. Адміністрація розглядає варіанти сприяння" виконанню угод.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...