Україна мала можливість розстріляти ВР Криму, щоб зупинити анексію півострова, - генерал (відео)

Ігор Воронченко впевнений, що для звільнення Кримського парламенту необхідно було задіяти "Альфу" та внутрішні війська.

Ігор Воронченко. Фото: скрін відео

Генерал-лейтенант Збройних сил України Ігор Воронченко заявив про те, що внутрішні війська мали можливість зупинити російську анексію Криму. Про це він заявив кримському телеканалу QHA, інформують Патріоти України.

"Там була "Альфа", були внутрішні війська, які прийшли з Києва. У мене були підрозділи, які могли б це зробити. Я пропонував вивести на пряму наводку танки і розстріляти Верховну Раду Криму. Мене не почули", - підкреслив генерал.

За його словами, практично всі частини були заблоковані вже на другий день після захоплення адміністративних будівель в Сімферополі.

"Блокували військові частини самооборона Криму, козаки, а також регулярні частини Збройних сил Російської Федерації. Це ті бригади, в яких було сучасне озброєння. Це техніка десантно-штурмових бригад з Самари і Ульяновська. Їх метою було схилити на свій бік якомога більше військовослужбовців Збройних сил України", - розповів Воронченко.

Генерал-лейтенант ЗС України, стверджує, що Крим здали Росії зрадники у вищих ешелонах влади. "Кримське керівництво нас підвело.

Спікер Верховної Ради Криму Константинов не зміг прийняти рішення в антитерористичний центр Криму щодо штурму цих будівель. Якби провели завчасно необхідні заходи, то сценарій подальшої ситуації міг би розвиватися зовсім по-іншому", - додав він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...

Народні прикмети на 2 травня: Що забороняється, а що заохочується на день пам'яті Бориса та Гліба

четвер, 2 травень 2024, 7:05

Православна церква України 2 травня за новим стилем вшановує пам'ять Олександрійського архієпископа Афанасія Великого, а також відзначає перенесення мощей благовірних князів Бориса і Гліба, перших канонізованих святих Русі-України, до нового храму сина...