Україна, нарешті, зрозуміла, що потрібно захищатися, адже російські соцмережі перебувають під контролем ФСБ, - Боровой

Опозиціонер з РФ наголосив, що російські соцмережі дозволяють ФСБ виявляти нелояльних до влади громадян Росії і знаходити прихильників на території України.

Костянтин Боровой. Фото:http://gordonua.com/

Блокування російських сайтів в Україні - це один з інструментів України, який допоможе країні посилити свою національну безпеку. Про це заявив в коментарі виданню Гордон російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровой, передають Патріоти України.

"Мова йде про нові інструменти ведення війни, більш ефективних, ніж бомби і кулі, - це вплив на свідомість громадян України. Побудована в Росії пропагандистська кампанія - це дуже сильний інструмент впливу на свідомість людей. На "Однокласниках" працює група, що складається з декількох тисяч чоловік, - це співробітники ФСБ, психологи, які займаються підривною діяльністю в Україні. це як армія. Недооцінювати їх не можна, це дуже серйозно. Тобто це самозахист з боку України і, я думаю, незабаром до цього почнуть приєднуватися інші європейські країни", - зазначив Боровой.

На його думку, блокування російських ресурсів в умовах війни не є обмеженням свободи слова в Україні.

"Це не обмеження свободи слова, а інструмент ведення війни. Грунтуючись на принципах свободи повітряного простору, Росія з таким же успіхом могла зажадати від України забезпечити вільний проліт своїх балістичних ракет. Україна, нарешті, зрозуміла, що потрібно захищатися, і це дуже добре. І тут Київ йде чи не в числі перших.

Згадайте, до речі, і про резолюцію Європарламенту щодо протидії пропаганді РФ. Треба розуміти, що російські соцмережі перебувають під контролем ФСБ. Вони хочуть знати про обмін інформацією серед користувачів. З Facebook спецслужби РФ не зв'язуються: розуміють, що не по Савці свитка", - підкреслив опозиціонер.

Він акцентував увагу на тому, що спецслужби РФ мають можливість контролювати приватну переписку користувачів російських соцмереж.

"Однокласники" - це розвідувальна мережа для збору інформації та переваг користувачів. По суті, це величезна база даних. Люди думають, що їх спілкування один з одним ніхто не контролює. Але ж це обман. Спілкування користувачів в російських соцмережах відбувається під чуйним наглядом офіцерів ФСБ і відповідних програм.

Соцмережі - це елемент пропагандистської та розвідувальної діяльності РФ в Україні. Вони дозволяють спецслужбам виявляти нелояльних до влади громадян РФ і знаходити прихильників на території України. Тобто ФСБ отримує вичерпну інформацію про будь-яку людину", - заявив Боровой.

За його словами, особливу небезпеку для України несуть російські антивірусні програми.

"Заборона російських соцмереж - звичайний захист з боку України. Адже в Росії є майже 500 великих організацій, що займаються розвідувальною діяльністю. Ті ж розробники антивірусів в разі потреби можуть запустити віруси, здатні знищити військові, енергетичні і цивільні структури України.

Все дуже серйозно. Ці хлопці не налаштовані на дотримання міжнародних угод. Ми це вже побачили на прикладі Криму. Це не просто агресивні безумці, готові здійснювати військові злочини, - вони можуть запустити віруси в будь-який момент, і це буде гірше від ядерного вибуху", - резюмував опозиціонер.

Як відомо, 16 травня президент України Петро Порошенко своїм указом ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року про продовження і розширення санкцій у зв'язку з агресією РФ в Україні.

Указ Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року. У списку санкцій виявилися "ВКонтакте", "Одноклассники", а також сервіси Mail.ru і "Яндекс", сайти російських антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і "Доктор Веб".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...