"Україна потрохи перемагає у війні з Росією", - Юрій Бутусов

У військовому плані ми не тільки розвиваємо армію, а й реально тримаємо свої позиції і навіть за деякими напрямками повільно, але просуваємося вперед.

Юрій Бутусов. Фото: uapress.info.

Військовий експерт і відомий український журналіст Юрій Бутусов в ефірі телеканалу 112 Україна дещо розширив висловлене напередодні Георгієм Тукой бачення того, як необхідно звільняти Донбас. Нагадаємо, екс-губернатор Луганщини, а нині заступник міністра з питань переселенців та АТО заявив, що вважає найбільш ефективною військово-дипломатичну стратегію, передають Патріоти України.

Бутусов додав сюди ще дві складові - війну на економічному та інформаційному фронтах. І в принципі, за його словами, не дивлячись на те, що стратегія звільнення так і не виписана на папері, на практиці її окремі елементи досить успішно реалізуються. Так, у військовому плані ми не тільки розвиваємо армію, а й реально тримаємо свої позиції і навіть за деякими напрямками потроху просуваємося вперед (тут можна згадати промзону Авдіївки, околиці Докучаєвська, Оленівку ...). Це досить виграшна позиція.

З точки зору дипломатичної війни наявність Мінських домовленостей хоч і не веде до миру і відновлення суверенітету України, що прекрасно розуміє влада, але дає можливість успішно ними маніпулювати, з одного боку, зупинивши спроби Росії наступати, а з іншого, демонструючи Заходу нашу готовність до переговорів заради миру, а також готовність йти на політичні рішення ... Але хто сказав, що ми віддамо нашу територію або погодимося на вибори на умовах Путіна? Все це абсолютно прогнозовано буде провалено у Верховній Раді.

З третього боку - економічного - теж є багато зрушень, наприклад, одна з найсвіжіших - Порошенко підписав закон, який дозволяє не платити в терміновому порядку Росії 3 мільярди доларів «кредиту Януковича».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...